Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 19.04.2004


ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΣΕΝΗ

«Η επιθυμία μας είναι να υπάρξει λύση του Κυπριακού και όχι διάλυση που επέρχεται αν γίνει αποδεκτό το Σχέδιο Αναν›, ανέφερε ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, στη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Γεράσιμου Αρσένη, με τίτλο ''10 παρεμβάσεις για το Κυπριακό-Μια κατάθεση για τον Ελληνισμό'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ''Ελληνικά Γράμματα''.

''Ο κακός δαίμονας δεν είναι ο Ραούφ Ντενκτάς, που είναι 'μικρός κακός δαίμονας', αλλά το 'βαθύ κράτος' της Τουρκίας και τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή'', είπε ο κ. Λυσσαρίδης, προσθέτοντας: ''Να μην εθελοτυφλούμε περί εκσυγχρονισμού και καλής θέλησης των Τούρκων''.

''Με το Σχέδιο Αναν εγκρίνονται όλες οι παράνομες πράξεις του κατοχικού καθεστώτος και επιπλέον επεκτείνονται τα κηδεμονικά σχέδια της Τουρκίας και δημιουργείται μια εξαρτημένη χώρα που θα προέλθει από την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα συνίσταται από δύο χωριστά κράτη με χωριστά κυριαρχικά δικαιώματα'', επεσήμανε ο κ. Λυσσαρίδης προσθέτοντας ότι ''ζητάνε τη διχοτόμηση με την υπογραφή μας''.

''Το 'Οχι' είναι ανατρέψιμο, κάτι που δεν συμβαίνει με το 'Ναί''', ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης, προσθέτοντας πως μετά το 'Οχι' τι θα γίνει; ''Θα αναγνωριστεί ξεχωριστό κράτος από εδάφη αποσχισθέντα από την ΕΕ; Ας δώσουν στην Τουρκία ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ, και θα είναι υποχρεωμένη κάθε τρεις μήνες να λογοδοτεί, είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, υπογραμμίζοντας ότι ''τώρα η Τουρκία έχει και το μαστίγιο και το καρότο''.

Ερωτώμενος σχετικά με ενδεχόμενη αναβολή του δημοψηφίσματος, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι ''αναβολή νοείται μόνο αν ο γγ του ΟΗΕ έχει πάρει το μήνυμα και προχωρήσει σε ουσιαστικές επαναδιαπραγματεύσεις που να εξασφαλίζουν τη διαγραφή των κηδεμονικών επεμβατικών δικαιωμάτων, τη συνέχιση, με νέα μορφή, της Κυπριακής Δημοκρατίας και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων''.

Οι Ελληνες είμαστε ένα έθνος σε δύο χωριστά κράτη και έτσι θα πορευθούμε, όμως θεωρώ προσβολή να ζητάω από τους ομοεθνείς μου, Ελληνες, συμπαράσταση - τους ζητώ συστράτευση στους αγώνες, κατέληξε, καταχειροκροτούμενος, ο κ. Λυσσαρίδης.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved