Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

08.10.2019

ΕΛΛΑΔΑ
Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: Ποινή 5 και 12 ετών για τη 19χρονη και τη μητέρα της αντίστοιχα


Ήταν Μάιος του 2018 όταν η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από 3 μήνες ερευνών, κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση παιδοκτονίας βρέφους στην Πετρούπολη. Μια 19χρονη και η 54χρονη μητέρας συνελήφθησαν για το έγκλημα.

Οι δυο γυναίκες ήταν κάτοικοι της περιοχής και σύμφωνα με τη 19χρονη η εγκυμοσύνη ήταν αποτέλεσμα μιας περιστασιακής σχέσης, η ίδια δεν ήθελε το παιδί, ενώ αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη αργά και δεν μπορούσε να προχωρήσει σε έκτρωση.

Όπως ομολόγησε η νεαρή κοπέλα γέννησε μόνη της στο μπάνιο και στη συνέχεια έπνιξε με τον ομφάλιο λώρο το μωρό της και του έβαλε χαρτοπετσέτες στο στόμα για να μην ακούγονται τα κλάματά του. Έπειτα, η 54χρονη μητέρας της πέταξε το βρέφος στον κάδο σκουπιδιών της περιοχής.

Η 19χρονη ομολόγησε τη δολοφονία του βρέφους, η 54χρονη ότι το πέταξε, όχι όμως ότι είχε συμμετοχή στη δολοφονία του βρέφους.

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος της 19χρονης και της μητέρας της.

Σήμερα στις δικαστικές αίθουσες γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος με την 19χρονη να περιγράφει με λυγμούς τα όσα συνέβησαν τον Φεβρουάριο του 2018. Περιέγραψε με λεπτομέρειες πως έφερε στον κόσμο το παιδί της και στη συνέχεια επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο την μητέρα της, η οποία ήταν προφυλακισμένη.

Η 19χρονη στην απολογία της αναφέρει: «Έπεσα κάτω και έκανα ότι είχα δει στο διαδίκτυο... Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν... Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα... Μετά έκοψα τον λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί...».

Μιλώντας για την μητέρα της, η κατηγορουμένη υποστήριξε ότι δεν έκοψε εκείνη το λώρο του παιδιού αλλά η ίδια. Ακόμη, υποστήριξε πως μόνη της έβαλε χαρτί στο στόμα του μωρού της και στη συνέχεια ζήτησε από τη μητέρα της να της δώσει μια σακούλα.

«Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα πέτα την», ανέφερε η 19χρονη και σε άλλο σημείο της απολογίας της τόνισε: «Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω».

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να αναγνωριστεί στην 19χρονη κατηγορουμένη το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που αντιμετωπίζει σε παιδοκτονία, ενώ για την 54χρονη μητέρα της ζήτησε να παραμείνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας ως έχει.

Τελικά, η εισαγγελική πρόταση έγινε δεκτή από το δικαστήριο και επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών στην 19χρονη που κρίθηκε ενοχή για το αδίκημα της παιδοκτονίας, ενώ στην μητέρα της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Με την απόφαση του δικαστηρίου και οι δυο γυναίκες είναι αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη, καθώς δόθηκε ομόφωνα ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους.

Τέλος δικαστές και ένορκοι επέβαλλαν στις δύο γυναίκες τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.



----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved