Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

12.04.2021

ΕΛΛΑΔΑ
Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου


Νέο αποκαλυπτικό υλικό έχει φτάσει στα χέρια των Αρχών – βίντεο και φωτογραφίες – το οποίο δείχνει τους δυο δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Γιώργο Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά και η φωτογραφίες είναι το μοναδικό μέχρι στιγμή καθαρό “καρέ” που έχει στα χέρια της Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο οδηγός του μαύρου Beverly έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Είναι μικρόσωμος, φοράει λευκό κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζίν παντελόνι και σκούρα παπούτσια. Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, μπλέ σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον Κορονοϊό. Στο σημείο έφθασαν δέκα λεπτά πριν τον δημοσιογράφο και περίμεναν να παρκάρει το αυτοκίνητο για να κατέβει και να τον εκτελέσουν.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για το δρομολόγιο που ακολουθεί.

Ξεκινούν άμεσα οι καταθέσεις

Αμέσως μετά το τέλος της κηδείας του άτυχου δημοσιογράφου, η οποία τελέστηκε χτες το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Δράμα, θα ξεκινήσουν να μιλούν τα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του. Τα μέλη της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ θα κληθούν να καταθέσουν για το εάν ο δημοσιογράφος δεχόταν απειλές για τη ζωή του ή εάν υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε. Παράλληλα θα κληθούν να καταθέσουν και πρόσωπα από το επαγγελματικό του περιβάλλον.

Το δεύτερο σκέλος των ερευνών αναμένεται να εστιάσει στα κινητά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Γιώργου Καραϊβάζ. Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων που μπορεί να έχουν διαγραφεί.

Παράλληλα, οι αρχές πρόκειται να ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο με σκοπό να ερευνηθούν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα γύρω από τον τόπο της δολοφονίας την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν βέβαιο ότι οι εκτελεστές έλαβαν τηλεφώνημα από συνεργό τους ο οποίος παρακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ. Ακόμη προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες από περίοικους οι οποίοι μπορεί να γνωρίζουν οτιδήποτε χρήσιμο που θα τους βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστική έκθεση

Δέκα από τις δεκατρείς σφαίρες που έριξαν οι δυο δράστες, δέχτηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, τη στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, το μεσημέρι της Παρασκευής. Από αυτές, η μια χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μια στο λαιμό, δυο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του άτυχου δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Νωρίτερα, η βαλλιστική που ολοκληρώθηκε, έδειξε πως το 9αρι όπλο, με το οποίο οι δυο δράστες σκότωσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο, ήταν «καθαρό», δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε ανάλογο περιστατικό.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved