Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

12.01.2022

ΕΛΛΑΔΑ
Κορονοϊός: Τουλάχιστον μία εβδομάδα πίσω πάει η χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση – Τι θα γίνει με την μουσική στα καταστήματα


Στο να μείνουν ως έχουν για μία επιπλέον εβδομάδα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις 30 Δεκεμβρίου και τα οποία εκπνέουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου φαίνεται να προσανατολίζονται οι ειδικοί, με βάση και την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Τις αποφάσεις θα λάβουν τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζουν σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να αποφανθούν για τα υφιστάμενα μέτρα.

“Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, υπό την έννοια ότι η μεταδοτικότητα της “Ο” δείχνει ότι έχει μία κυκλική πορεία με συγκεκριμένο χρόνο και επομένως τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα, λόγω της μεταδοτικότητας, δεν έχουν απόδοση.

Θεωρούμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί, είναι επαρκή μέτρα και δεν χρειάζονται επιπλέον, αλλά από εκεί και πέρα υπήρξαν και κάποια μέτρα τα οποία ελήφθησαν κυρίως με γνώμονα την εορταστική περίοδο, όπως λόγου χάριν η μουσική, για τα οποία θα συζητήσουμε με την Επιτροπή εάν αυτά τα μέτρα που είχαν στόχευση να περιορίσουν κάποια πάρτι, τα οποία συνήθως γίνονταν μέσα στην εορταστική περίοδο, έχουν κάποιο νόημα. Σας λέω μία κατεύθυνση που προφανώς θα διαμορφωθεί με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

Αν τώρα η Επιτροπή εισηγηθεί με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει ότι πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό το καθεστώς για παραπάνω χρόνο προφανώς και αυτό θα εκτιμηθεί” δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει “σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα”. Η κυβέρνηση, εξήγησε, αναμένει τις απόψεις της Επιτροπής που συνεδριάζει αύριο και πρόσθεσε ότι πλέον τα μέτρα αξιολογούνται εβδομαδιαίως.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζονταν το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πρώτη κίνηση προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των περιορισμών, αρχής γενομένης από την εστίαση και τη διασκέδαση, τομείς που δέχτηκαν το πιο ισχυρό πλήγμα τους τελευταίους μήνες, λόγω της μετάλλαξης “Ο”.

Μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ήταν η επιστροφή της μουσικής στους χώρους αυτούς, που θα μπορούσε να λειτουργήσει όχι μόνο συμβολικά, αλλά και επί της ουσίας τονωτικά απέναντι σε έναν κλάδο που πλήττεται αδιάκοπα την περίοδο της πανδημίας.

Ακόμη, όμως, και αν επιτραπεί η μουσική θα εξακολουθούν να ισχύουν οι υπόλοιπες προδιαγραφές που έχουν θέσει οι ειδικοί, δηλαδή απαγόρευση όρθιων πελατών, ωράριο λειτουργίας τους μέχρι τις 12 το βράδυ και υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.

Πάνω στο τραπέζι βρίσκεται, κατά πληροφορίες, και η αύξηση του ποσοστού των θεατών στα γήπεδα, καθώς η επιτρεπόμενη πληρότητα ανέρχεται σήμερα σε ποσοστό 10%, με πιθανή την αύξηση του ποσοστού σε 20%.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved