Αθήνα
17
05
2022
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: “Έρχονται πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων” - Από ρεκόρ σε ρεκόρ η τιμή της βενζίνης

Τσουχτερά πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων τα οποία έχουν “τσιμπήσει” τις τιμές τους προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Τσουχτερά πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων τα οποία έχουν “τσιμπήσει” τις τιμές τους προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

“Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια”, ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι έχουν καταγραφεί αρκετές παραβάσεις. Ανέφερε επίσης πως οι έλεγχοι θα ενταθούν περαιτέρω.

Όποιος επιχειρήσει να βγάλει παραπάνω χρήματα, “θα του πάρουμε το κέρδος επί δυο”, διεμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι έλεγχοι, από το διυλιστήριο μέχρι τον πρατηριούχο καύσιμων, θα ενταθούν ως προς το περιθώριο του κέρδους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι όσο ανεβαίνει η διεθνής τιμή και πέφτει το ευρώ, τόσο ανεβαίνουν τα καύσιμα.

Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει παραδοσιακά υψηλούς φόρους στα καύσιμα και πως επί κυβέρνησης Τσίπρα αυξήθηκαν περισσότερο, ενώ παραδέχτηκε ότι η χώρα μας έχει υψηλές τιμές, ωστόσο δεν είναι η ακριβότερη στην Ευρωζώνη αλλά βρίσκεται στην 4η-5η θέση.

Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μην προχωρήσει σε ορίζονται μείωση αλλά στην επιδότηση με εισοδηματικά κριτήρια.
Από ρεκόρ σε ρεκόρ η τιμή της βενζίνης

Νέες αυξήσεις περιμένουν τους οδηγούς στην τιμή της βενζίνης, που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και παραμένει σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ.

“Θα περάσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα και ήδη στα νησιά ξεπερνά το 2,50 ευρώ το λίτρο. Είχαμε αυξήσεις στην τιμή εκκίνησης και την Παρασκευή και σήμερα. Δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή κάποιο ανασταλτικό παράγοντα ώστε να πέσει η τιμή”, εκτιμά o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, κ. Μιχάλης Κιούσης.

Ο ίδιος πάντως θεωρεί παρακινδυνευμένο να κάνει εκτιμήσεις σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί το ράλι της τιμής το επόμενο διάστημα καθώς, όπως λέει, υπάρχουν πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες και κυρίως σε γεωπολιτικό επίπεδο.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr