Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

05.08.2022

ΕΛΛΑΔΑ
Στύλιος: "Θέλουμε, ούτε ένα ευρώ, να μην επιστρέψει στις Βρυξέλλες"


“ Το δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα», δεν μπορεί να είναι η μοναδική προβολή και διαφήμιση για την χώρα μας, αλλά πρέπει να μιλάμε για την Ελλάδα μας 12 μήνες το χρόνο", υπογράμμισε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη από το Βουλγαρέλι της ορεινής Άρτας, όπου ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση με θέμα, «Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών-Χρηματοδοτικά Εργαλεία».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στύλιου στην Αίθουσα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, με στόχο την ενημέρωση για τις επενδυτικές δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και τα προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών.

Ο Κ. Στύλιος υπογράμμισε πως με χρηματοδοτικά εργαλεία, τα ευρωπαϊκά χρήματα, για την ανάπτυξη των αγροτικών και ορεινών περιοχών, στόχο έχουν το ξαναζωντάνεμα, την αναζωογόνηση των χωριών, ώστε ο κόσμος να βρίσκει μία νέα επαγγελματική απασχόληση. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, γιατί από το 2023 μέχρι το 2027, ξεκινά η νέα προγραμματική περίοδος και πρέπει να υπάρχει σωστή ενημέρωση, κατάλληλη προετοιμασία, να τεθούν στόχοι, κάθε βήμα να είναι οργανωμένο και μελετημένο, ώστε να υπάρξει καλύτερη απόδοση. « Θέλουμε, ούτε ένα ευρώ, να μην επιστρέψει πίσω στις στις Βρυξέλλες», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε και τις συνέργειες και συνεργασίες με άλλα υπουργεία όπως το Τουρισμού.

Η Σοφία Ζαχαράκη ξεκινώντας την ομιλία της χαρακτήρισε, μεγάλη πρόκληση, την ανάπτυξη του ορεινού όγκου, το επιχειρείν στα όμορφα, αλλά δύσκολα βουνά και τόνισε πως η προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή όλων των περιοχών της Ελλάδας, με τα ειδικά τους χαρακτηριστικά, ήταν δέσμευση και τώρα γίνεται πράξη.

«Έχουμε την πρώτη καμπάνια, για τον ορεινό και χειμερινό τουρισμό. Πρέπει να μιλάμε για την Ελλάδα μας 12 μήνες το χρόνο.... Θα είναι ψηφιακή και θα απευθυνθεί σε 12 χώρες. Ξανακαλούμε τον κόσμο, τους ξένους επισκέπτες, να ζήσουν αυτές τις αυθεντικές εμπειρίες, στο βουνό, να κάνουν αυτά τα χιλιόμετρα ,να γνωρίσουν το ποτάμι, τη λίμνη, το μονοπάτι, την αναρρίχηση, την γαστρονομία», ανέφερε και πρόσθεσε πως αυτή η καμπάνια θα τρέξει και στην Ελλάδα, γιατί είναι σημαντικό «οι συμπολίτες μας να γνωρίσουν και αυτούς τους ορεινούς φιλόξενους προορισμούς, που έχουν πολύ καλές υποδομές , όχι μόνο το Σαββατοκύριακο, αλλά να παραμείνουν περισσότερες ημέρες για να γνωρίσουν το πολιτιστικό στίγμα της κάθε περιοχής.

Παράλληλα η κ. Ζαχαράκη έκανε λόγο για προγράμματα ενίσχυσης ειδικών μορφών Τουρισμού .

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δ. Οδ. Παπαγιαννίδης με τον Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρ. Χασιάκο που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, ο δήμαρχος Αργιθέας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου και κάτοικοι της περιοχής.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν σημαντικοί ομιλητές που θα αναλύσουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες και ευκαιρίες, όπως η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και ο κος Δημήτρης Παππάς, Προϊστάμενος της Μονάδας Χρηματοποικονομικών Χρηματορροών και Πληροφοριακών Συστημάτων της ΕΥΔΣΣ ΚΑΠ

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved