Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

23.08.2022

ΕΛΛΑΔΑ
Κορονοϊός: “Καμπανάκι” από Σαρηγιάννη για την παραλλαγή “Κένταυρος” – “Θα έχουμε αύξηση των ημερήσιων θανάτων στους 50 ή και 60 στην κορύφωση του κύματος”


Ως “ακόμη πιο μεταδοτική” χαρακτήρισε την υποπαραλλαγή “Κένταυρος” ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτιμώντας ότι μπορεί να κυριαρχήσει στην Ελλάδα κατά τα μέσα του φθινοπώρου.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα μεγάλης εξάπλωσης της υποπαραλλαγής που θεωρείται περισσότερο μολυσματική από την “Όμικρον 2”, με κορύφωση στα τέλη Οκτωβρίου και τις αρχές Νοεμβρίου.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα στο να μετράμε απώλειες της τάξεως των 50-60 ανθρώπων ημερησίως, σε περίπτωση κυριαρχίας και κορύφωσης του “Κενταύρου”.

“Είναι αρκετά πιθανό να μπει στην χώρα μέσα στον Αύγουστο και τις αρχές Σεπτεμβρίου … περιμένουμε να κυριαρχήσει σαν στέλεχος από το τέλος Σεπτεμβρίου, είναι πιο μολυσματικός από τις Όμικρον 4 και Όμικρον 5 κατά 18,5%, το θέμα είναι σοβαρότερο για τους ανεμβολίαστους, τα συμπτώματα είναι γενικότερα πιο ήπια, μοιάζουν με αυτά της Όμικρον 2, είναι πιο ήπια της Όμικρον 5 (ο Κένταυρος είναι υποπαραλλαγή της Όμικρον 2). Δεν αναμένεται μεγάλη επιδείνωση στους “σκληρούς” δείκτες, ακόμη και μια αύξηση των ημερήσιων θανάτων στους 50 ή και 60 στην κορύφωση, στο τέλος Οκτωβρίου και τις αρχές Νοεμβρίου, δεν είναι κάτι εύκολα αποδεκτό”. υπογράμμισε ο καθηγητής.

Για να αποφευχθεί το εν λόγω σενάριο, ο κ. Σαρηγιάννης πρότεινε τη λήψη ήπιων αλλά στοχευμένων μέτρων, όπως το ένα self test ανά εβδομάδα στα σχολεία, επίσπευση των εμβολιασμών με την 4η δόση, χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού όπως ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ, αλλά και συχνές απολυμάνσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Ο καθηγητής στάθηκε επίσης στη σημασία της 4ης εμβολιαστική δόσης για την ενίσχυση της ανοσίας. “Ο λόγος που καταγράφονται 35-40 νεκροί την εβδομάδα είναι ακριβώς η πτώση της ανοσίας. Πληρώνουμε ήδη την επιλογή να μην κάνουμε την 4η δόση τώρα γιατί θα έρθει η επόμενη. Είναι το συνετό να γίνει τώρα με ένα τόσο μολυσματικό στέλεχος να επικρατεί” είπε χαρακτηριστικά.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved