Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

03.09.2022

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Giannis έκρινε το θρίλερ


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεδίπλωσε τις αμυντικές αρετές του στα τελευταία δευτερόλεπτα, «κλειδώνοντας» τη νίκη της Ελλάδας επί της Κροατίας και εξασφαλίζοντας μία ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική Ανδρών στον 3ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2022.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 89-85 της «Χρβάτσκα», πήρε το πρώτο ντέρμπι και πλέον επικεντρώνεται στο σημερινό (22:00), απέναντι στην «οικοδέσποινα» Ιταλία, στο Μιλάνο.

Το small ball που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, στο πρώτο ημίχρονο, απόρροια της απόφασης του να προφυλάξει τους «πύργους» του, Κώστα Αντετοκούνμπο και Γιώργο Παπαγιάννη, σε συνδυασμό με την ραψωδία του Τάιλερ Ντόρσεϊ, εξασφάλισαν μία διαφορά ασφαλείας στη «γαλανόλευκη», η οποία την κράτησε μακριά από ανατροπές στα «νεκρά» διαστήματα που παρουσίασε στην επανάληψη.

Για να αποφευχθεί η ανατροπή πάντως επιστρατεύτηκε η αμυντική προσήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος με δύο καθοριστικά μπλοκ στα τελευταία λεπτά, ένα εντυπωσιακό ανάποδο κάρφωμα, μετά από ασίστ του Νικ Καλάθη κι άλλο ένα «γκολ-φάουλ», έφερε στο φινάλε τα χαμόγελα στη «γαλανόλευκη».

Οι δύο πρωταγωνιστές της ελληνικής επίθεσης, Τάιλερ Ντόρσεϊ (career high με την Εθνική) και Γιάννης Αντετοκούνμπο (11ρ., 6ασ., 1κλ., 3 μπλοκ), σημείωσαν από 27 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο Δημήτρης Αγραβάνης. Από την Κροατία προσπάθησε ο Τζάλεν Ντέμον Σμιθ με 23 πόντους, ενώ μπροστάρης στην προσπάθεια ανατροπής ήταν ο Κρουνοσλαβ Σιμόν με 18. Στους 19 σταμάτησε ο ΝΒΑερ Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ενώ στους 10 περιορίστηκε ο Μάριο Χεζόνια.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved