Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

05.09.2022

ΕΛΛΑΔΑ
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η 13η Γιορτή Πατάτας Νάξου


Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια απουσίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η 13η Γιορτή Πατάτας Νάξου, στην περιοχή της Αγίας Άννας από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

«Επανήλθαμε στους κανονικούς μας ρυθμούς μετά από δύο χρόνια απραξίας και έτσι φέτος διοργανώνουμε την 13η Γιορτή πατάτας, στην οποία ο κόσμος, ντόπιος και επισκέπτες του νησιού, θα διασκεδάσει, θα γευτεί την πατάτα της Νάξου», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Νάξου, Ιάκωβος Βαλέρης και προσθεσε: «Η πατάτα της Νάξου είναι ένα προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) το οποίο φτιάχνεται στη Νάξο, συσκευάζεται στη Νάξο και διανέμεται στις επιχειρήσεις ανά τη χώρα».

Κάτοικοι και επισκέπτες, ακούγοντας παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια από τη φωνή της Στελλίνας Κονιτοπούλου και του «δασκάλου» της νησιώτικης μουσικής, Μανόλη Μπαρμπεράκη, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την φρεσκοτηγανισμένη πατάτα η οποία μαγειρεύτηκε σε παραδοσιακά τεράστια καζάνια της Ένωσης αλλά και πατάτες... σούβλας, σε συνεργασία με 300 σεφ που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις εστίασης του νησιού.

Το κορυφαίο γαστρονομικό event, έχοντας τον χαρακτήρα παραδοσιακού ελληνικού πανηγυριού, συνδύασε το νησιώτικο πανηγύρι με κεράσματα πατάτας από δημιουργίες καταξιωμένων σεφ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων γνωστοί αθλητές, γυμναστές και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ανέλυσαν τον ευεργετικό ρόλο που έχουν τα τοπικά προϊόντα στην διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και της ευεξίας, καθώς η γιορτή είχε ως θέμα: «Διατροφή και άσκηση - fitness and nutrition».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Καπούνη, υποδέχθηκε τους επισκέπτες του φεστιβάλ, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους εκεί, και υπογράμμισε ότι «η ΕΑΣ Νάξου θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία Naxian Excellence Awards by EAS Naxos τα οποία ψήφισε η νεοσύστατη επιτροπή ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών με επικεφαλής τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιάννη Πολίτη.

Μεταξύ άλλων βραβεύτηκε η Κατερίνα Βάβουλα, η πρώτη Ναξιώτισσα μαθήτρια που μπήκε φέτος στην Ιατρική Σχολή Αθηνών ως η πρώτη των πρώτων.

Βραβείο για την συνεισφορά της στην τέχνη και στον πολιτισμό έλαβε και η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου. Η ίδια ευχαρίστησε τους κατοίκους τους κυκλαδίτικου νησιού για τη φιλοξενία, αλλά και για την οικολογική τους συνείδηση καθώς όπως είπε φροντίζουν να κρατούν τις παραλίες και τις θάλασσες καθαρές.

Τέλος, βραβείο για το φιλανθρωπικό της έργο πήρε και η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved