Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

08.09.2022

ΕΛΛΑΔΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου: Να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας η πρόταση του εισαγγελέα – Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας


Όπως όλα δείχνουν η Ρούλα Πισπιρίγκου πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Γιώργος Νούλης, εισηγήθηκε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, την παραπομπή της 33χρονης Πισπιρίγκου σε δίκη για τα βαρύτατα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ταυτόχρονα εισηγήθηκε την παράταση της προσωρινής κράτησης της 33χρονης κατηγορούμενης, η οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού από την περασμένη Άνοιξη.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή όχι της κατηγορούμενης στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έχει το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφανθεί για το ζήτημα με βούλευμα τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, σε εξέλιξη και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς βρίσκεται και η δεύτερη ανάκριση με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου, την υπόθεση της δολοφονίας των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και της Ίριδας. Μόλις η 35η ανακρίτρια ολοκληρώσει την εξέταση των μαρτύρων, θα αποστείλει κλήση σε απολογία στην 33χρονη κατηγορούμενη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και για αυτές τις κακουργηματικές πράξεις που της αποδίδονται και φέρεται να έχει τελέσει σε βάρος των ίδιων της των παιδιών.

Τι λέει ο συνήγορός της, κ. Αλέξης Κούγιας για την πρόταση του εισαγγελέα

Ο Αλέξης Κούγιας μέσω ανακοίνωσής του σχολιάζει την πρόταση του εισαγγελέα, σχετικά με την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.

“Σήμερα, δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ η εισαγγελική πρόταση για τη μια ανθρωποκτονία εκ των τριών, για τις οποίες κατηγορείται η εντολέας μου κα Σωτηρία Πισπιρίγκου.

Όπως επί 5 σχεδόν δεκαετίες δηλώνω καθημερινά σε όσες υποθέσεις έχω την τιμή να με επιλέγουν ως δικηγόρο, όσον αφορά τις εισαγγελικές προτάσεις είτε προς Συμβούλια, είτε προς Δικαστήρια, θα δηλώσω και τώρα.

Η άσκηση μιας ποινικής διώξεως, η εισαγγελική πρόταση είτε σε Συμβούλια, είτε σε Δικαστήρια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υποκειμενική άποψη ενός η μίας Εισαγγελέως, όπου μόνο με πιθανολόγηση διατυπώνουν την προσωπική τους άποψη για την κατηγορία, η οποία πρέπει να αποδοθεί εις βάρος ενός ή περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών.

Σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει είτε η ποινική δίωξη, είτε η εισαγγελική πρόταση την κρίση των Δικαστών που θα κρίνουν την υπόθεση.

Προσωπικά εμένα και την εντολέα μου μας ενδιαφέρει η κρίση των τακτικών Δικαστών και των Ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν το εάν η κα Πισπιρίγκου διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η πρόταση ενός η μίας Εισαγγελέως εναντίον οιασδήποτε δικαστικής αρχής δεν διαφέρει σε τίποτα, όσο αφορά την τελική δικαστική κρίση, από την πρόταση ενός δικηγόρου.

Σέβομαι τους Εισαγγελείς και το έργο τους αλλά ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε εμείς οι Δικηγόροι ψηφίζουμε για το ποια πρέπει να είναι η δίκαιη απόφαση, και η λειτουργηματική παρουσία μας αρχίζει και τελειώνει μόνο στο να βοηθήσουμε το Δικαστήριο ανάλογα με το κύρος και την επάρκειά μας, ώστε να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση”.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved