Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

15.10.2022

ΕΛΛΑΔΑ
Θεοδωρικάκος: Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές αποτελούν απειλή για όλη την Ευρώπη


Το μεγάλο πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές και «την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο», αλλά και «στα αποτελεσματικά μέτρα φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της ΕΕ», υπογράμμισε για άλλη μια φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών και Ασφάλειας της ΕΕ, που πραγματοποιείται σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Ο υπουργός, σε δήλωση που έκανε προσερχόμενος στη συνεδρίαση, τόνισε επίσης ότι το μεταναστευτικό είναι ζήτημα όλης της Ευρώπης και για αυτό το λόγο θα ζητήσει την έμπρακτη στήριξη της προσπάθειας της χώρας μας για την περεταίρω θωράκιση των συνόρων.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Οι ισχυρές μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα στα σύνορά της και η συνεχιζόμενη ανοχή που επιδεικνύει η Τουρκία στα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, αποτελούν απειλή για όλη την Ευρώπη. Υπονομεύουν την εσωτερική της ασφάλεια. Καταστρατηγούν ευθέως το Διεθνές Δίκαιο.

Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης. Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, απέναντι στην εργαλειοποίηση της ανθρώπινης ζωής.

Χρειαζόμαστε τώρα την έμπρακτη στήριξη της Ευρώπης και τη συνεργασία όλων των εταίρων μας. Σε μια περίοδο διεθνών αναταράξεων και απειλών, η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να αποτελέσει και πάλι πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και αλληλεγγύης. Αποδεικνύοντας, έτσι, ότι οι αξίες της παραμένουν ισχυρές, αναλλοίωτες και αδιαπραγμάτευτες».

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved