Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

11.11.2022

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
AEGEAN: Ισχυρές επιδόσεις με 93,2 εκατ. ευρώ κέρδη στο 9μηνο και 120,8 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2022


Ισχυρή δυναμική κύκλου εργασιών και κερδοφορίας στο τρίτο τρίμηνο και εννεάμηνο του 2022 κατέγραψε η AEGEAN, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η επαναφορά της ζήτησης σε συνδυασμό με τη διεύρυνση του δικτύου και την αύξηση του στόλου της εταιρείας με τις παραλαβές νέων αεροσκαφών, συνέβαλαν στη σημαντική ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, με τον όμιλο να μεταφέρει 4,6 εκατ. επιβάτες. Η διαμόρφωση της πληρότητας στο 84%, αυξημένη κατά 14 μονάδες συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 και τα υψηλότερα επίπεδα μέσων ναύλων συνέβαλλαν σε σημαντική κερδοφορία παρά την αύξηση του κόστους καυσίμων και την σημαντική ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών τρίτου τριμήνου ανήλθε σε 571,4 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 71%, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 152,1 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 158% σε συγκρίσιμη βάση, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 120,8 εκατ. ευρώ. Η επίδοση του τρίτου τριμήνου τόσο σε κύκλο εργασιών όσο και σε κερδοφορία είναι υψηλότερη από τα αντίστοιχα επίπεδα προ κρίσης με την προσφερόμενη χωρητικότητα σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα. Συνολικά, στο 9μηνο η AEGEAN ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, παρουσιάζοντας αύξηση 109% σε σχέση με το 2021, με την επιβατική κίνηση να καταγράφει αύξηση 89%. Tα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 93,2 εκατ. ευρώ από (οργανικές) ζημίες ύψους 27,1 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επίδραση του τρίτου τριμήνου, η κερδοφορία του συνολικού 9μήνου του 2022 είναι αυξημένη έναντι του προ κρίσης 9μήνου του 2019. «Η κερδοφορία υποστηρίχθηκε σημαντικά και από τις προαγορές ποσοτήτων καυσίμου και δολαρίου της εταιρείας που περιόρισαν τον βαθμό επιβάρυνσης των αποτελεσμάτων από την εκτίναξη του κόστους τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και οι λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 619 εκατ. ευρώ την 30.09.2022.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε «Είμαστε υπερήφανοι που ανταποκριθήκαμε με επιτυχία στις προκλήσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, παρουσιάζοντας φέτος, ισχυρή κερδοφορία και ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα του κλάδου μας, μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια.Η αποτελεσματική διαχείριση του δικτύου, των ναύλων και του κόστους, και φυσικά η προσπάθεια των ανθρώπων μας να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους επιβάτες μας συνέβαλλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας από τις επενδύσεις μας στην αναβάθμιση του στόλου και των υπηρεσιών μας, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία για τους μετόχους και τη χώρα μας, αλλά και ευκαιρίες εξέλιξης για τους ανθρώπους μας παρά τις προκλήσεις του γεωπολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος που είναι και πάλι έντονες γύρω μας».

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved