Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

14.11.2022

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε καλύτερο επίπεδο από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες η ελληνική το 2023


Στο κοινό συμπέρασμα ότι παρά τις νέες προκλήσεις η ελληνική θα σταθεί σε καλύτερο επίπεδο από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες το 2023, παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις θα υπολείπονται του 2022 συμφώνησαν οι κκ Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής, του ΙΟΒΕ και καθηγητής, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, διευθύνων σύμβουλος Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ο Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος, Grant Thornton και ο Χάρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος της Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, μιλώντας στο Fortune Greece CEO Initiative.

Ο κ. Βέττας ανέφερε ότι η χώρα μας διαθέτει «δεξαμενές» που θα της επιτρέψουν να διατηρήσει την θετική δυναμική που έχει αναπτύξει, επισήμανε όμως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη και για το δυσμενές σενάριο όπου το ευρωπαϊκό περιβάλλον θα εκτροχιαστεί, εξαιτίας των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης. Τα βήματα της Ελλάδας θα πρέπει να επικεντρωθούν την εξωστρέφεια και καινοτομία. Επισήμανε ότι υπάρχει τεράστια ρευστότητα λόγω και του Ταμείου Ανάκαμψης, επισημαίνοντας την ανάγκη σωστής χρήσης των κεφαλαίων. Η ελληνική οικονομία είναι δυνητικά στην αρχή ενός θετικού κύκλου. Κινούμαστε σε θετική κατεύθυνση αλλά όχι με την ταχύτητα που θα θέλαμε, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η οικονομία θα συνεχίσει να έχει ρυθμούς ανάπτυξης, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει συνέχεια όλης της προσπάθειας παρόλο που είναι μια εκλογική χρονιά, κάτι πολύ σημαντικό και για τους επενδυτές ώστε να συνεχίσουν να έρχονται στη χώρα. Αναφέρθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την χώρα μας με έμφαση τομείς όπως της ανάπτυξης ακινήτων

Ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε εμπροσθοβαρή αύξηση επιτοκίων, δεδομένου ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι πρόβλημα κόστους και προσφοράς. Αναφέρθηκε στα μικρά μεγέθη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χώρα μας σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά και έκανε λόγο για την τόλμη από μέρους των επιχειρήσεων να αναζητήσουν κεφάλαια να επενδύσουν στις ίδιες τους τις επιχειρήσεις και να μην βασίζονται μόνον στο κράτος.

Ο κ. Λαμπρόπουλος επισήμανε ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις επισημαίνοντας ότι η δυναμική της ελληνικής οικονομίας έχει πάρει μια πορεία και χρειάζεται συνέπεια στην προσαρμογή στους δημοσιονομικούς στόχους. Μιλώντας για τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είπε ότι αποτελούν μια ιστορική πρόκληση και μοναδική ευκαιρία να αξιοποιηθούν και όχι απλώς να απορροφηθούν, δίνοντας έμφαση στην ίδια συμμετοχή. Τα ξένα κεφάλαια έχουν βάλει στο ραντάρ τους την Ελλάδα, βλέπουν το ελληνικό ταλέντο και τις αναπτυξιακές προοπτικές, πρόσθεσε.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved