ΕΛΛΑΔΑ
22.11.2022
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13,4 δισ. ευρώ από ΕΕ στην Ελλάδα για τη στήριξη και ενίσχυση του γεωργικού τομέα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα 13,4 δισ. ευρώ να διατεθούν από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το στρατηγικό σχέδιο της Eλλάδας, στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (2023-2027).
Σύμφωνα με την Επιτροπή, το σχέδιο της Ελλάδας στο πλαίσιο της ΚΓΠ για την περίοδο 2023-2027, θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων, που αντιπροσωπεύουν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής γεωργίας. Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια στοχευμένης εισοδηματικής στήριξης και πρόσθετης αναδιανεμητικής πληρωμής. Το ελληνικό σχέδιο στοχεύει επίσης στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της γεωργίας και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων.
Από τον συνολικό προϋπολογισμό της ΕΕ για την Ελλάδα, περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε περιβαλλοντικούς και κλιματικούς στόχους και οικολογικά συστήματα και 730 εκατομμύρια ευρώ για νέους αγρότες.
Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΓΠ), που θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2023, έχει σχεδιαστεί για να διαμορφώσει τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο, ανθεκτικό και σύγχρονο ευρωπαϊκό γεωργικό τομέα. Η ΚΓΠ θα επωφεληθεί από χρηματοδότηση 270 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2023-2027.
Περισσότερα θέματα
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η επόμενη ημέρα για οικονομία και τράπεζες μετά την αναβάθμιση από Fitch
Οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών αλλά και η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας αναδείχθηκαν από την αναβάθμιση τριών ελληνικών τραπεζών από τον οίκο Fitch την εβδομάδα που πέρασε. Ειδικότερα, ο οίκος ανακοίνωσε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης τριών ελληνικών τραπεζών - της Εurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank -... συνέχεια
-
ΕΛΛΑΔΑ
Κακοκαιρία: Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός - Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων
Σε αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από σήμερα αργά το βράδυ.
Συγκεκριμένα, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, οι περιοχές που «αναμένεται να επηρεαστούν σε πρώτη φάση από την κακοκαιρία» είναι η Εύβοια,... συνέχεια
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα
"Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας" ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, και εμποδίζει τους καταδικασμένους ως εγκληματίες, να διεκδικούν την ψήφο των... συνέχεια
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γεωργιάδης: Σε δέκα μέρες θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για το market pass
Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση για να είναι ευδιάκριτη η τιμή λίτρου ή κιλού στα ταμπελάκια των σούπερ μάρκετ ενώ σε, περίπου δέκα μέρες θα είναι έτοιμη και η πλατφόρμα για το market pass.
Αυτά ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ επανέλαβε... συνέχεια
Last News
Next News