Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

06.12.2022

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσίπρας από τον Άρειο Πάγο: “Οι παρακολουθήσεις θέτουν σε κίνδυνο την Δημοκρατία” – Τι απαντάει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος



Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των παράλληλων επισυνδέσεων (υποκλοπών) και εξέφρασε την ενόχλησή του για την στάση που τηρεί η Δικαιοσύνη.

Κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό Μέγαρο ο κ. Τσίπρας δήλωσε: “Εξέφρασα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για την μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών ακόμα κι δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη Δημοκρατία. Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή την βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολίτικο μας σύστημα και από τις ένοπλες δυνάμεις. Όλοι έχουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων για τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης και αποκλειστική ευθύνη για να χυθεί άπλετο φως την έχει Ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση το νόμο υποχρεούται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης”.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε: “Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης”.

“Πυρά” Γιάννη Οικονόμου κατά Τσίπρα

“Επίθεση” εναντίον του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίσκεψη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξαπέλυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα επιτελεί τον ρόλο της ως ένας εκ των βασικών πυλώνων της Δημοκρατίας μας.

“Απέναντι σε τεκμηριωμένες καταγγελίες και βάσιμους ισχυρισμούς, παρεμβαίνει και δεν επιτρέπει την παραμικρή σκιά. Το ίδιο είμαστε βέβαιοι ότι κάνει και σε ότι αφορά όσα δημοσιεύονται την τελευταία περίοδο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

“Η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτός είναι και ο μόνος θεσμικά ορθός τρόπος προκειμένου να διελευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής σε ότι αφορά είτε τους αυτουργούς, είτε τους μυθοπλάστες. Καλοσωρίζουμε στην αντίληψη αυτή και τον κ. Τσίπρα ο οποίος εξέφρασε σήμερα την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης”, τόνισε.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα τόνισε πως “είναι άκρως επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να διατυπώνεται ο υπαινιγμός ότι ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας”.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved