Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

07.12.2022

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έρχεται το καλάθι του Άγιου Βασίλη και το καλάθι των παιχνιδιών – Τι θα περιλαμβάνουν


Ανακοινώσεις για το εορταστικά καλάθια το οποίο θα ονομαστούν “καλάθι του Άγιου Βασίλη” και “καλάθι των παιχνιδιών” θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζοντας την προσπάθεια αντιμετώπισης των αυξήσεων λόγω του πληθωρισμού στα πρότυπα του “καλαθιού του νοικοκυριού”.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης τα δύο καλάθια θα ισχύσουν από τις 14 Δεκεμβρίου με το καλάθι των παιχνιδιών να παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Το “καλάθι του Άγιου Βασίλη” θα περιλαμβάνει τη γαλοπούλα αλλά αντίθετα εκτός φαίνεται ότι θα μείνουν το αρνί και το κατσίκι. Προβληματισμός υπάρχει, επίσης, για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες καθώς, όπως λένε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τίθεται θέμα ανταγωνισμού για ζαχαροπλαστεία και φούρνους.

Όσον αφορά, δε, το “καλάθι των παιχνιδιών” αυτό θα είναι διαθέσιμο στα παιχνιδάδικα και όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, τα προϊόντα θα οριστούν με βάση την ηλικία και το φύλο του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το “καλάθι των παιχνιδιών” θα περιλαμβάνει επιτραπέζια και παζλ, κούκλες, βρεφικά παιχνίδια και φιγούρες, κατασκευές και παιχνίδια δημιουργίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αυτοκινητάκια και τηλεκατευθυνόμενα, ποδήλατα, παιχνίδια εξωτερικού χώρου και παιχνίδια μίμησης (κουκλοθέατρο, κουζίνες, εργαλεία κ.α.).

Ο Υπουργός είπε ακόμη πως το “καλάθι του νοικοκυριού” έχει αποδοχή, καθώς σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ τουλάχιστον 4 στους 10 καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα από αυτό αν και στην αρχή αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό.

Σε ότι αφορά στο εορταστικό “καλάθι του νοικοκυριού”, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι “στις γιορτές υπάρχει διαφορά στις καταναλωτικές συνήθειες που συνδέονται με το εορταστικό τραπέζι, καθώς το καλάθι ακολουθεί τις καταναλωτικές συνήθειες”. Σκοπός του, όπως είπε, είναι να εξυπηρετεί τους καταναλωτές, οι οποίοι προτιμώντας το καλάθι πιέζουν τις αλυσίδες και τον ανταγωνισμό ώστε να πέσουν οι τιμές. “Δεν θέλουμε να ξεχειλώσει πάρα πολύ το καλάθι, διότι τότε θα δημιουργηθούν δύο προβλήματα: θέλουμε να ελέγχουμε από εβδομάδα σε εβδομάδα για να πιέζουμε τα σούπερ μάρκετ να μειώνουν τις τιμές και δεύτερον εάν είναι πολλά τα προϊόντα, δεν θα μπορούν οι αλυσίδες να κάνουν μειωμένες τιμές για όλα”, τόνισε.

Ανέφερε ακόμη πως “το “καλάθι” δεν μπορεί να “χτυπήσει” τον πληθωρισμό» αλλά σκοπός του μέτρου είναι «το κόστος για το γιορτινό τραπέζι, που σε κάθε περίπτωση θα είναι υψηλότερο από πέρσι, να είναι χαμηλότερο από όσο ήταν για αγορά των ίδιων προϊόντων πριν από έναν μήνα”.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved