Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

09.12.2022

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αδ. Γεωργιάδης: Η χώρα μας θα επιτύχει ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και το 2023


Ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης ότι θα επιτύχει η χώρα μας και το 2023, μιλώντας στο στο 33rd Greek Economic Summit.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον και να εντείνει το μεταρρυθμιστικό της έργο ενώ πρόσθεσε πως «θέλουμε να τελειώσουν γρήγορα οι εκλογές και να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις».
Επίσης δήλωσε συγκινημένος διότι κατά την είσοδό του στον χώρο του συνεδρίου, τον περίμεναν εργαζόμενοι του εργοστασίου της Πίτσος που επαναλειτουργεί, για να του δώσουν μια από τις πρώτες κουζίνες που παράγει η Πυραμις, η οποία είχε τις υπογραφές των εργαζομένων.

Ο υπουργός σημείωσε την χαρά του για την «επιτυχημένη» παρέμβασή του, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και να ξαναβρούν δουλειά οι εργαζόμενοι, αλλά όπως είπε, η ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη, καθώς γίνεται κατανοητό ότι «η χώρα μας μπορεί να είναι ανταγωνιστική και στην βιομηχανική παραγωγή καθώς δεν φτάνει μόνο η τεχνολογία και ο τουρισμός».

Σε ό,τι αφορά στις άμεσες ξένες επενδύσεις ο υπουργός ανέφερε ότι τα στοιχεία από το πρώτο τρίμηνο του αναπτυξιακού νόμου είναι απόλυτα ικανοποιητικά ενώ υπάρχουν αρκετά επενδυτικά σχέδια στο Ταμείο Ανάκαμψης και πλήθος αιτήσεις για επενδύσεις σε ΡΑΕ και ΑΔΜΗΕ «οπότε ήδη έχουμε κατοχυρώσει ότι θα έχουμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και για το 2023» όπως σημείωσε.
Επανέλαβε ότι έχουμε πλεονέκτημα στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και υπενθύμισε ότι στη χώρα έχουν σημειωθεί σημαντικές επενδύσεις, και στον τουρισμό, και στην τεχνολογία.

Τέλος, σημείωσε την σημαντική συμβολή του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου για τις αμερικανικές επενδύσεις στην χώρα μας.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved