Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

21.03.2023

ΕΛΛΑΔΑ
Την Τετάρτη η επίσημη ανακοίνωση για το “Πασχαλινό Καλάθι” και το “Καλάθι του Νονού” – Τι θα περιλαμβάνει


Για το “Καλάθι του Πάσχα” μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης και αποκάλυψε πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη.

Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είπε πως η Κυβέρνηση και το Υπουργείο ετοιμάζουν το “Πασχαλινό Καλάθι” που θα περιέχει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, σοκολάτα, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και το “Καλάθι του Νονού”. Σημείωσε μάλιστα πως φέτος περιμένουμε το Πάσχα χαμηλότερες τιμές από ότι είχαμε πέρυσι.

Ο ίδιος τόνισε πως την Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου, θα ανακοινωθούν επίσημα και τα δύο αυτά καλάθια που έρχονται να δημιουργήσουν ένα ανάχωμα κατά της ακρίβειας και να υποστηρίξουν τα νοικοκυριά, όπως είπε, ενώ τόνισε πως το “Καλάθι του Νοικοκυριού” έχει για 5 μήνες συγκρατήσει τις τιμές για 60 προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Είπε, επίσης πως, κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχει ένα κύμα ακρίβειας που ροκανίζει το εισόδημα, αλλά με το καλάθι και με την κάρτα αγορών υπάρχει μια πρόσθετη στήριξη. Στα τρόφιμα η Ελλάδα έχει έναν από τους 4 χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη, είπε χαρακτηριστικά.

“Στο σαρακοστιανό τραπέζι κρατήσαμε τις τιμές χαμηλότερα από πέρσι. Το ίδιο θα πετύχουμε και για το Πάσχα”

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του:

“Από τα στοιχεία που έβγαλε η Eurostat, η Ελλάδα στον πληθωρισμό των τροφίμων είναι έκτη χαμηλότερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα πια με αρκετά χαμηλά νούμερα” ανέφερε αρχικά, ενώ πρόσθεσε πως “τα δύο μέτρα που έχουμε πάρει, το «καλάθι του νοικοκυριού» και το Market Pass αθροιστικά, σε ένα μεγάλο βαθμό βοηθάνε τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας να θεραπεύσουν τις συνέπειες του πληθωρισμού”.

Για την αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως “το ότι στο σαρακοστιανό τραπέζι κρατήσαμε τις τιμές χαμηλότερα από πέρσι, νομίζω ότι είναι μια επιτυχία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το ίδιο θα πετύχουμε και για το Πάσχα”.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved