Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

29.03.2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Πότε αναμένεται να κλείσει η Βουλή


Την διεξαγωγή εκλογών στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Όσον αφορά, δε, την περίπτωση διεξαγωγής δεύτερων εκλογών αυτές είπε οτι θα διεξαχθούν στις αρχές Ιουλίου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ως ημερομηνία έχει “κλειδώσει” η 2α Ιουλίου, ενώ σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Η σημερινή συνεδρίαση συμπληρώνει έναν κύκλο 50 τακτικών συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου και αποτυπώνεται σε 432 νόμους”, τόνισε ο Πρωθυπουργός ξεκινώντας την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στους νόμους που έχουν ψηφιστεί και είπε ότι πρόκειται για πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων όπως η ενεργειακή κρίση, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η πολιτεία έχει χτίσει υψηλά αναχώματα είπε και πρόσθεσε ότι οι ενισχύσεις ειδικά απέναντι στην ακρίβεια θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα Τέμπη μιλώντας για ανεύθυνες συμπεριφορές και η ανατροπή όλων αυτών καθίστανται απαραίτητες.

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του ο Πρωθυπουργός είπε: “Η δουλειά μας συνεχίζεται. Από αυτή δεν έλειψαν λάθη είμαστε εδώ για να τα διορθώνουμε. Προχωράμε μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά. Η συνέπεια λόγων και πράξεων χτίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες τηρήσαμε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις, μειώσαμε φόρους και εισφορές, στηρίζουμε το διαθέσιμο εισόδημα, έχουμε δημιουργήσει 300,000 νέες θέσεις εργασίας, έχουμε ενισχύσει την υγεία και την παιδεία. Η εθνική μας άμυνα έχει θωρακιστεί, θυμίζουμε την κατάσταση που ήρθαμε στα πράγματα τον Ιούλιο του 2019.

Το επόμενο στοίχημα καλύτεροι μισθοί και καλύτερη αξιολόγηση. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τις επόμενες εβδομάδες : εξακολουθούμε να υπηρετούμε την αποστολή μας ως υπουργοί όλων των Ελλήνων – θα πρέπει να παρουσιάζουμε το έργο μας με πειθώ αλλά χωρίς υπερβολές και μη ακυρώνοντας την προσπάθεια που έχουμε πετύχει. Έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα της ακυβερνησίας της απλής αναλογικής, εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη δείχνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πως θα κυβερνήσει. Σε έναν ασταθή κόσμο η χώρα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία. Η απλή αναλογική συχνά οδηγεί σε ακυβερνησία. Πχ στην Βουλγαρία σε δυο χρόνια πάνε σε πέμπτες εκλογές. Αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα για να διεκδικήσουμε καλύτερους μισθούς για όλους, καλύτερη υγεία. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα κρίνουν οι πολίτες την ετοιμότητα στη διαχείριση κρίσεων και την ειλικρίνεια, την πολιτική ευαισθησία και τη διαρκή προσπάθεια. Έτσι ο λαός θα αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσει σωστά”.

Διάλυση της Βουλής τέλος Απριλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή έως την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου ενώ αναμένεται να ανοίξει τις εργασίες της στις 24 Απριλίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Σύνταγμα η Βουλή πρέπει να διαλυθεί προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε Εθνικές εκλογές από από 30 έως 22 ημέρες πριν την προσφυγή στις κάλπες.

Αυτό σημαίνει πως το Προεδρικό Διάταγμα διαλύσεως της Βουλής θα θυροκολληθεί στο κοινοβούλιο είτε την Δευτέρα 24 Απριλίου είτε την Παρασκευή 28 Απριλίου.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved