Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

23.05.2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές 2023 : Οι “επώνυμοι” που έμειναν εκτός Βουλής – Από τον Μιθριδάτη στη Νόνη Δούνια και την Ελένη Γερασιμίδου





Εδώ και αρκετά χρόνια η “πολιτική” των κομμάτων είναι να “ρίχνουν” στη μάχη της πολιτικής αρένας διάσημους Έλληνες ευελπιστώντας φυσικά σε μεγαλύτερα ποσοστά και περισσότερες έδρες.

Στο παρελθόν αυτή η τακτική είχε αποδώσει ιδιαίτερα καλά, κάτι που όμως δεν συνέβη σε αυτές τις εκλογές, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που υπολόγιζαν, καθώς ο κόσμος προτίμησε να μην σταυρώσει γνωστά ονόματα στις εκλογές 2023 μιας και οι περισσότεροι έμειναν εκτός.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης, κατέβηκε υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Ιωαννίνων, αλλά δεν εξελέγη παίρνοντας μόλις 2.105 ψήφους.

Η Νόνη Δούνια ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, αλλά το πρώην μοντέλο δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Ομοίως, δεν εξελέγη και ο Σταύρος Νικολαΐδης, με τον ηθοποιό να ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα Αθηνών.

Εκτός Βουλής έμεινε και ο Μιθριδάτης, γνωστός από τα “Ημισκούμπρια”. Ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Νότιο Τομέα Αθηνών, ενώ δεν εξελέγη στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια απέτυχε να εκλεγεί η σεναριογράφος και επί χρόνια συνεργάτιδα του Χάρη Ρώμα, Άννα Χατζησοφιά.

Ο Βαγγέλης Σερίφης ή αλλιώς DJ Rico και σύζυγος της Κατερίνας Στικούδη ήταν υποψήφιος με το Κομμουνιστικό Κόμμα στον Δυτικό Τομέα Αθήνας αλλά δεν εξελέγη βουλευτής, όπως επίσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ ο Διονύσης Τσακνής συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής. Η ηθοποιός Ελένη Γεραμισίδου κατέβηκε με το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί, παρότι είχε εκλεγεί στις εκλογές του 2019.

Ο μουσικός και ερμηνευτής Ψαραντώνης, που ήταν υποψήφιος στο Επικρατείας του ΜέΡΑ25, δεν μπόρεσε να μπει επίσης στη Βουλή, όπως και ο ηθοποιός και πρόεδρος του σωματείου ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, που είχε κατεβεί με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Δύο ηθοποιοί, ο Χρήστος Βαλαβανίδης ήταν υποψήφιος στον Β1 βόρειο τομέα Αττικής και ο Ηλίας Λογοθέτης στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών, δεν μπόρεσαν επίσης να εκλεγούν με το “Κίνημα Φτωχών”.

Με το κόμμα “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ήταν υποψήφιος στις εκλογές ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος δεν εκλέχθηκε βουλευτής.

Ποιοι διάσημοι κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη έδρα

Στην Βουλή μπαίνουν η δημοσιογράφος και πρώην παρουσιάστρια Ράνια Θρασκιά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή, που ήταν πρώτη σε σταυρούς στον Νότιο Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved