Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

05.10.2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΟΦ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Φιλίππου


Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το βράδυ της Τρίτης (3/10/023).

Το γεγονός έκανε γνωστό ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΦ, μέσω ανάρτησής του στο Facebook. Σύντομα, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Φιλίππου, θα παρουσιάσει το έργο που πραγματοποίησε τα 4 χρόνια της θητείας του στον Οργανισμό.

Ο Δημήτρης Φιλίππου, επίκουρος καθηγητής Ανατομίας, που είχε ολοκληρώσει τη θητεία του στην προεδρεία του ΕΟΦ και είχε λάβει παράταση, εξέφρασε την επιθυμία του στον κ. Μητσοτάκηνα αφοσιωθεί στην χειρουργική. Με αναφορές στη τετραετή θητεία κάνει λόγο για αλλαγές και τομές που επιτεύχθηκαν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αίσθηση προκαλεί ότι ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ εκφράζει ευχαριστίες μόνο στον Πρωθυπουργό και τον τέως Υπουργό κ. Κικίλια και όχι προς τον πρώην και νυν Υπουργό, κ. Πλεύρη και κ. Χρυσοχοΐδη αντίστοιχα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Φιλίππου

“Μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει υπέβαλα εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και την χειρουργική που τόσο αγαπώ!

Σε αυτό το ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν και ουσιαστικές αλλαγές και τομές έγιναν. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για την εμπιστοσύνη τους και τη δυνατότητα που μου παρείχαν να υπηρετήσω τη χώρα από τη θέση του προέδρου του πιο ιστορικού και συμβολικού οργανισμού στο χώρο της υγείας, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχω σε σημαντικούς θεσμούς όπως η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και το ΚΕΣΥ. Οφείλω να παρουσιάσω το έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια και αυτό θα γίνει σύντομα. Προς το παρόν να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον ΕΟΦ για τη σημαντικής τους βοήθεια και τον επαγγελματισμό, τους συλλόγους ασθενών και τις Φαρμακευτικές Εταιρείες για την άριστη συνεργασία που που είχαμε προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά θέματα δημόσιας και ατομικής υγείας και φυσικά όλους εκείνους τους φορείς, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συνεργαστήκαμε στη βάση αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού με στόχο την προαγωγή της υγείας στη χώρα μας!”

Τα σενάρια για τον επικρατέστερος πρόεδρο

Ο Νικόλαος Πολύζος φέρεται ότι θα αναλάβει τα ηνία του ΕΟΦ. Υπενθυμίζεται πως είναι καθηγητής στη Διοίκηση και Οργάνωση Υπηρεσιών Υγείας, στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ διαθέτει και πείρα αφού έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας το διάστημα 2009-2012. Ακόμη ο κ. Πολύζος υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του ΠΟΥ, της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και αξιολογητής άρθρων διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημονικών περιοδικών (προσφάτως των BMC Health Journals) καθώς και μέλος στην Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved