Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

28.01.2020

ΚΟΣΜΟΣ
'Αγγελα Μέρκελ για το ¶ουσβιτς: Nα εναντιώνονται οι πολίτες σε κάθε μορφή αντισημιτισμού και ρατσισμού


Η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ προέτρεψε τους πολίτες "να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη (του ¶ουσβιτς) και να εναντιώνονται σε κάθε μορφή αντισημιτισμού και ρατσισμού".

"Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι στη Γερμανία και στην Ευρώπη αισθάνονται ασφαλείς, σαν στο σπίτι τους", είπε απόψε πριν από την συναυλία στην Κρατική Όπερα του Βερολίνου για την 75η επέτειο από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου του ¶ουσβιτς.

"Εμείς φέρουμε την ευθύνη ώστε όλος ο κόσμος να αισθάνεται ασφάλεια στο έδαφός μας στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Οφείλουμε να αγωνιστούμε με σθένος κατά της μισαλλοδοξίας, του μίσους, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού", δήλωσε σε μια στιγμή που η Γερμανία όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αντιμέτωπη με μια αναζωπύρωση του αντισημιτισμού κυρίως της άκρας δεξιάς. "Οφείλουμε ιδιαίτερα να ευαισθητοποιήσουμε τις νέες γενιές", τόνισε η Μέρκελ.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος παρέστη επίσης στην συναυλία, δήλωσε: «Πρέπει να βρισκόμαστε στην πλευρά της αλήθειας, αλλιώς η μνήμη θα σβήσει. Η ιστορία του Ολοκαυτώματος δεν πρέπει να ξαναγραφεί και να γίνει κατάχρηση για τρέχοντες πολιτικούς σκοπούς. Έχουμε την υποχρέωση να ενημερώνουμε τον κόσμο για όσα συνέβησαν στο ¶ουσβιτς».

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved