Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

17.01.2021

ΚΟΣΜΟΣ
Για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία αναχωρεί ο υπ. Εξωτερικών της Κύπρου


Για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία αναχωρεί απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις εργασίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί πρώτα στο 'Αμπου Ντάμπι, όπου τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου-ΗΑΕ, το Κυπριακό, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Κόλπου, η περιφερειακή συνεργασία και ασφάλεια, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-ΗΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο 'Αμπου Ντάμπι, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί επίσης, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της χώρας, κ. Saqr Ghobash, με τον οποίο θα συζητήσει περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Ριάντ, όπου θα συναντηθεί με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud, με τον οποίο θα παρακαθίσει ακολούθως σε διευρυμένες διαβουλεύσεις. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να εστιάσουν, ανάμεσα σε άλλα, στην εξέταση συγκεκριμένων τρόπων για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Κύπρου-Σαουδικής Αραβίας, το Κυπριακό, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, σε προτεραιότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος και στις σχέσεις της ΕΕ με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί και με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Δρα Nayef Falah M. Al-Hajraf, με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την κατάσταση και τις προοπτικές συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου, υπό το φως και της πρόσφατης Συμφωνίας της Al-Ula.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved