Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

12.06.2021

ΚΟΣΜΟΣ
Ο Μπόρις Τζόνσον υποδέχεται τους ηγέτες σε μια «αμήχανη» τελετή


«Γιγαντιαίο τσίρκο των μέσων ενημέρωσης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τη σύνοδο κορυφής της G7, αφού οι ηγέτες των χωρών «παρέλασαν» μπροστά από τους δημοσιογράφους και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν περπάτησε αγκαζέ με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν στην αμμουδιά, συζητώντας θέματα δημοκρατίας.

Οι σύνοδοι της G7 φημίζονται για τις ανώδυνες και ελαφρώς γελοίες «οικογενειακές φωτογραφίες» τους, καθώς οι ηγέτες προσπαθούν να δείχνουν όσο πιο φυσικοί γίνεται σε παράξενα σκηνικά - αυτή τη φορά σε μια μικρή παραλία της Κορνουάλης με φόντο τους γλάρους.

Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό, ο Τζόνσον και η νέα σύζυγός του Κάρι υποδέχτηκαν τους άλλους ηγέτες και τους συντρόφους του, σε έναν υπερυψωμένο διάδρομο που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση αυτή πλάι στο κύμα.

Αφού οι ηγέτες επέστρεψαν για την οικογενειακή φωτογραφία, στην οποία τηρούσαν τις αποστάσεις αλλά δεν φορούσαν μάσκες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προέτρεψε τον Τζόνσον να προχωρήσει, λέγοντάς του: «Εσύ είσαι ο επικεφαλής».

Ο Μακρόν έμεινε λίγο πίσω, συζητώντας με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Στη συνέχεια έσπευσε κοντά του ο Μπάιντεν και τον αγκάλιασε, με τον Γάλλο πρόεδρο να ανταποδίδει τον χαιρετισμό. Οι δυο τους απομακρύνθηκαν αγκαζέ, χαμογελαστοί, συζητώντας.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Μακρόν συζήτησε με τον Μπάιντεν «πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικές οι δημοκρατίες για τη μεσαία τάξη και για την Κίνα είπαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αντιπαράθεση αλλά να υπερασπίσουμε τις αξίες και τα συμφέροντά μας».

Μετά τις εναρκτήριες δηλώσεις του ο Τζόνσον ζήτησε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν, λέγοντας ότι η σύνοδος αυτή «επρόκειτο να είναι μια συζήτηση μεταξύ των μεγάλων δημοκρατιών του κόσμου - μετατράπηκε σε ένα γιγαντιαίο τσίρκο για τα μέσα ενημέρωσης, στον οποίο χρειάστηκε να χαιρετηθούμε μεταξύ μας πολλές φορές».

Ήταν τέτοια η αμηχανία σε πολλές από τις «σκηνοθετημένες» συναντήσεις που η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν σχολίασε: «Αισθάνομαι σαν να βρισκόμαστε σε γάμο». Ο Τζόνσον, που πρόσφατα παντρεύτηκε για τρίτη φορά, είπε ότι ήταν «σαν να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε στους δημοσιογράφους να πάνε για μπάνιο, δίνοντας τη «διαταγή»: «Όλοι στο νερό».

Όταν ρωτήθηκε ποιο θα είναι το μήνυμά του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν όταν τον συναντήσει, την επόμενη εβδομάδα, στη Γενεύη, ο Μπάιντεν απάντησε: «Θα σας πω αφού το μεταφέρω».

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved