Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

15.02.2022

ΚΟΣΜΟΣ
Στην Αυστραλία, οι νοσοκόμες κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία


Χιλιάδες νοσοκόμες συμμετείχαν σήμερα σε πορεία στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις προσωπικού, για την κόπωση και την πίεση που έχουν φορτωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Αψηφώντας την απαγόρευση των απεργιών του υγειονομικού προσωπικού, χιλιάδες λευκές μπλούζες έκαναν πορεία ως το πολιτειακό κοινοβούλιο για να καταγγείλουν, πίσω από τις χειρουργικές τους μάσκες, τις συνθήκες εργασίας τους.

Το πλήθος των νοσοκόμων φώναξε συνθήματα για να εκφράσει την οργή του για τη μόνιμη έλλειψη κλινών και εξοπλισμού στα νοσοκομεία, για την κόπωσή του μπροστά στην υγειονομική κρίση των δύο τελευταίων ετών που παρατείνεται, για να ζητήσει αυξήσεις.

Πολλές με πλακάτ και πανό στα οποία είχαν γράψει συνθήματα όπως «Τα ‘ευχαριστούμε’ δεν πληρώνουν το νοίκι», «Σταματήστε να μας λέτε να τα βγάλουμε πέρα», «Περισσότερες νοσοκόμες τώρα», «Κουρασμένες, εξαντλημένες, κατάκοπες, καμένες», καταφέρθηκαν εναντίον της πολιτικής ηγεσίας που κατ’ αυτές επιλέγει να αγνοεί τα προβλήματά τους.

Το νοσηλευτικό προσωπικό της Αυστραλίας εδώ και δύο χρόνια είναι υποχρεωμένο, τηρώντας εξαιρετικά αυστηρά πρωτόκολλα, να φέρνει σε πέρας τα καθημερινά του καθήκοντα και ταυτόχρονα να εγγυάται την ομαλή πορεία του προγράμματος ανοσοποίησης άνευ προηγουμένου.

Παρά την πρόοδο του εμβολιασμού, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού εξερρράγησαν τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας υπερφόρτωση στα νοσοκομεία και μειώνοντας το διαθέσιμο προσωπικό, καθώς μέρος του μολύνεται κι αναγκάζεται να τεθεί σε απομόνωση.

«Ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια, το σημερινό επίπεδο προσωπικού δεν αρκεί, είναι επικίνδυνο, και θέτει τους ασθενείς σε κίνδυνο», τόνισε ο Σύλλογος Νοσοκόμων της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό δίκτυο 2GB, ο πολιτειακός υπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας χαρακτήρισε «ατυχές» και «απογοητευτικό» το ότι οι νοσοκόμες απέργησαν. Ο Μπραντ Χάζαρντ διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για να βρεθούν λύσεις, αλλά πρόσθεσε πως το να αλλάξει ο λόγος των μελών του νοσηλευτικού προσωπικού προς τους ασθενείς θα κόστιζε «ένα δισεκατομμύριο» αυστραλιανά δολάρια.

Οι υπηρεσίες του εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία «ευχαριστούν» τις νοσοκόμες για το «έργο που προσφέρουν χωρίς διακοπή τα δύο χρόνια της πανδημίας» αλλά επισημαίνουν πως «οι νοσοκόμες (...) είναι περισσότερες παρά ποτέ στην ιστορία» της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η δρακόντεια πολιτική κλεισίματος των συνόρων, τεστ, ιχνηλάτησης και απομόνωσης επέτρεψε στην Αυστραλία να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού μέχρι πρόσφατα. Όμως η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 και δεκάδες θανάτους εξαιτίας της COVID-19 καθημερινά. Στη γιγαντιαία χώρα-ήπειρο οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις έχουν πλέον ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια επί συνολικού πληθυσμού 25 εκατομμυρίων, ενώ οι θάνατοι είναι πλέον 4.664 (+46 σε 24 ώρες).

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved