Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

24.06.2022

ΚΟΣΜΟΣ
Σεισμός στο Αφγανιστάν: Η Ταϊβάν προσφέρει 1 εκατ. δολάρια για τα θύματα


Η κυβέρνηση της Ταϊβάν θα συνεισφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια στις προσπάθειες ανακούφισης των σεισμοπαθών στο Αφγανιστάν, μετά τις εκκλήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και άλλων να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια, ανακοίνωσε η κυβέρνησή της αργά το βράδυ χθες Πέμπτη.

Η Ταϊβάν δεν είναι κράτος-μέλος του ΟΗΕ, λόγω της πίεσης της Κίνας, που θεωρεί τη νήσο αποσχισμένη επαρχία της προορισμένη να επανενωθεί μια μέρα με την ηπειρωτική χώρα, ακόμη και διά της βίας αν χρειαστεί. Όμως προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να δείξει ότι είναι υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας.

Η προεδρία της Ταϊβάν ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι η νήσος θα προχωρήσει στη δωρεά με «ανθρωπιστικό πνεύμα», για να βοηθηθούν τα θύματα της καταστροφής, «ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων».

Ωστόσο η Ταϊβάν δεν θα αναπτύξει στη χώρα ομάδες έρευνας και διάσωσης, απόφαση που πήρε αφού διαβουλεύθηκε με άλλα κράτη και έλαβε υπόψη ειδικά τις δυσκολίες στη μεταφορά τους, πρόσθεσε εκπρόσωπος της προεδρίας.

Η Ταϊβάν, νήσος που βρίσκεται επίσης σε εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή, στέλνει συχνά σωστικά συνεργεία σε πληγείσες περιοχές σε διεθνές επίπεδο.

Από την πλευρά της, η Κίνα διαβεβαιώνει πως είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στο Αφγανιστάν, όμως δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι στιγμής.

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του σεισμού που έπληξε το κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας την Τρίτη.

Η Ταϊπέι και το Πεκίνο ενεπλάκησαν σε αντεγκλήσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. Η νήσος έκανε γνωστό πως θα δωρίσει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια για να χορηγηθεί βοήθεια στους πρόσφυγες και για την ανοικοδόμηση. Μέχρι σήμερα, η Κίνα έχει ανακοινώσει ότι θα δωρίσει 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η Κίνα κατηγόρησε την Ταϊβάν ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τη δωρεά αυτή για πολιτικούς σκοπούς. Η Ταϊπέι το αρνήθηκε, διαβεβαιώνοντας ότι η βοήθεια δόθηκε «από την καρδιά μας».

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved