ΚΟΣΜΟΣ
21.08.2022
ΚΟΣΜΟΣ
Η Ιαπωνία εξετάζει την ανάπτυξη 1.000 πυραύλων κρουζ, ικανών να πλήξουν Β. Κορέα και Κίνα

Η Ιαπωνία εξετάζει την ανάπτυξη 1.000 πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, ικανών να πλήξουν παράκτιες περιοχές της Βόρειας Κορέας και της Κίνας, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri.
Οι πύραυλοι θα είναι τροποποιημένοι ώστε να επεκτείνουν το βεληνεκές τους από τα 100 χιλιόμετρα στα 1.000 χιλιόμετρα, αναφέρει το δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας που επικαλείται κυβερνητικές πηγές. Θα αναπτυχθούν κυρίως γύρω από τα νησιά Νανσέι, στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Ιαπωνία έχει ενισχύσει τις αμυντικές της δαπάνες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να αναπτύξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα είναι ικανοί να πλήξουν στόχους σε άλλες χώρες.
Οι περιφερειακές εντάσεις κλιμακώθηκαν αυτόν τον μήνα μετά την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. Το Πεκίνο εκτόξευσε πυραύλους κοντά στο νησί - το οποίο θεωρεί τμήμα της κινεζικής επικράτειας - αλλά και στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας.
Περισσότερα θέματα
-
ΚΟΣΜΟΣ
400 κοινότητες στην Ουκρανία χωρίς ρεύμα λόγω κακοκαιρίας
Κάπου 400 κοινότητες δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στην Ουκρανία χθες Κυριακή εξαιτίας των «εξαιρετικά δύσκολων» μετεωρολογικών συνθηκών, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς το ουκρανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης απειλείται από νέα εκστρατεία ρωσικών βομβαρδισμών.
Το Κίεβο φοβάται νέα μαζικά ρωσικά πλήγματα εναντίον υποδομών τον χειμώνα, όπως το 2022, όταν οι... συνέχεια
-
ΚΟΣΜΟΣ
Μεσανατολικό: Το Κατάρ μεσολαβεί για να ξαναρχίσει η διαδικασία απελευθέρωσης των ομήρων
Το Κατάρ διεξάγει συνομιλίες με το Ισραήλ και τη Χαμάς προκειμένου να επιλυθεί «το συντομότερο δυνατόν» το πρόβλημα που οδήγησε στην καθυστέρηση του δεύτερου γύρου της απελευθέρωσης των Ισραηλινών ομήρων που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων από το Ισραήλ, ανέφερε ένας αξιωματούχος.
Νωρίτερα, άλλος Παλαιστίνιος αξιωματούχος... συνέχεια
-
ΚΟΣΜΟΣ
Οι βασικοί άξονες της επικείμενης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας
Ένα ακόμα βήμα στην πορεία βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας αναμένεται να αποτελέσει η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, όπως επισημαίνουν πηγές, προσδιορίζοντας ουσιαστικά τους βασικούς άξονες του προγράμματός της.
Όπως είναι γνωστό, η συνεδρίαση του ΑΣΣ είχε συμφωνηθεί κατά... συνέχεια
-
ΚΟΣΜΟΣ
Συγχαρητήρια Όρμπαν και Λεπέν στον Χέερτ Βίλντερς για το προβάδισμά του στις εκλογές στην Ολλανδία
Ο εθνικιστής δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο Βίκτορ Όρμπαν, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι κατΆ αυτόν πνέουν «άνεμοι της αλλαγής», μετά τη νίκη της άκρας δεξιάς του Χέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τετάρτη στην Ολλανδία.
Το ακροδεξιό, ισλαμοφοβικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) οδεύει σε άνετη νίκη, αναμένεται να... συνέχεια
Last News
Next News