Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

20.11.2022

ΚΟΣΜΟΣ
Λόιντ Οστιν: Αν δεν βοηθηθεί η Ουκρανία, θα οδηγηθούμε σε έναν κόσμο τυραννίας και χάους


Η Κίνα και η Ρωσία θέλουν έναν κόσμο όπου η ισχύς θα χρησιμοποιείται για την επίλυση των διαφορών, προειδοποίησε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν δεσμευόμενος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το Διεθνές Δίκαιο.

«Το Πεκίνο, όπως και η Μόσχα, επιδιώκουν έναν κόσμο όπου η ισχύς επιβάλλει την θέλησή της, όπου οι διαφορές επιλύονται δια της ισχύος και όπου οι αυταρχικοί ηγέτες μπορούν να πνίξουν την φλόγα της ελευθερίας», είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου κατά την ομιλία του στο Διεθνές Φόρουμ για την Ασφάλεια του Χάλιφαξ στον Καναδά.

Ο πόλεμος της Μόσχας κατά του Κιέβου «ανέδειξε το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε στην περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού», είπε αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκεί η Κίνα στην ζώνη αυτή.

«Στον πόλεμο υπάρχουν πάντα κανόνες. Και αν μία μεγάλη δύναμη μπορεί να παραβιάσει αυτούς του κανόνες, ενθαρρύνει τους άλλους να αψηφήσουν το Διεθνές Δίκαιο και του διεθνείς κανόνες», είπε παραλληλίζοντας την Κίνα και τη Ρωσία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε αυτούς τους κανόνες - και ιδιαίτερα την θεμελιώδη αρχή της ασυλίας των αμάχων», τόνισε ο Λόιντ Οστιν.

Οι προσπάθειες της Μόσχας να εξασφαλίσει την υποστήριξη χωρών όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα δημιουργούν νέα ζητήματα ασφαλείας για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

«Η Ρωσία στράφηκε προς το Ιράν και την Βόρεια Κορέα για να στηριχθεί στην επίθεσή της κατά της Ουκρανίας και ειδικότερα χρησιμοποιώντας ιρανικά drones για να σκοτώνει Ουκρανούς».

Αν δεν βοηθηθεί η Ουκρανία να διασφαλίσει το μέλλον της, αυτό θα οδηγήσει σε έναν κόσμο τυραννίας και χάους. «Η εισβολή της Ρωσίας προσφέρει μία εικόνα ενός κόσμου όπου θα κυριαρχεί η τυραννία και το χάος στον οποίο κανείς από εμάς δεν θα ήθελε να ζήσει», προειδοποίησε ο Λόιντ Οστιν περιγράφοντας ποιο είναι το διακύβευμα αυτού του πολέμου για την διεθνή κοινότητα.

Κατά την πλέον ισχυρή και απερίφραστη τοποθέτησή του από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, ο αμερικανός υπουργός Αμυνας προειδοποίησε επίσης από το βήμα του Φόρουμ για τον κίνδυνο παγκόσμιας διασποράς των πυρηνικών όπλων.

«Οι αυταρχικοί ηγέτες φίλοι του Πούτιν παρακολουθούν. Και μπορεί να συμπεράνουν ότι η απόκτηση πυρηνικών όπλων θα τους δώσει "άδεια κυνηγιού". Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μία επικίνδυνη σπείρα πυρηνικής διασποράς», είπε.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved