Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

04.12.2022

ΚΟΣΜΟΣ
Η Ρωσία προχώρησε στη συγκομιδή περίπου 5,8 εκατομμυρίων τόνων ουκρανικών σιτηρών


Η Ρωσία προχώρησε στη συγκομιδή ουκρανικών σιτηρών αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, τη NASA.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της υπηρεσίας για τη διατροφική ασφάλεια και τη γεωργία, το NASA Harvest, έγινε σοδειά 5,8 εκατ. τόνων σιτηρών σε ουκρανικά χωράφια «που δεν βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο».

Η έρευνα της υπηρεσίας, σε συνεργασία με διάφορους εταίρους της, βασίστηκε σε εικόνες από δορυφόρους και μοντελοποίηση.

Συνολικά, η σοδειά από την ουκρανική επικράτεια φέτος ήταν περίπου 26,6 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών, ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι προβλεπόταν, σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Αν και η σοδειά αυτή είναι μικρότερη από αυτή του 2021, που ήταν 33 εκατ. τόνοι και αποτελούσε ρεκόρ, βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας, που ήταν 27,9 εκατομμύρια τόνοι.

Όμως η Ουκρανία δεν έχει πρόσβαση στο 22% της ποσότητας αυτής, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, εξαιτίας της εισβολής του στρατού της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου και του συνεχιζόμενου πολέμου.

Η συγκομιδή της σποράς του περασμένου χειμώνα έφθασε το 88% στις περιοχές που δεν ελέγχονται από την ουκρανική κυβέρνηση, πάντα σύμφωνα με τη NASA. Τα χωράφια όπου δεν έγινε συγκομιδή βρίσκεται κυρίως κατά μήκος των μετώπων.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved