Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

05.12.2022

ΚΟΣΜΟΣ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί, είκοσι παγιδευμένοι σε κατολίσθηση στην Κολομβία


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον είκοσι θάφτηκαν εξαιτίας κατολίσθησης στη βορειοδυτική Κολομβία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για να σωθούν επιζήσαντες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Εννιά άνθρωποι διασώθηκαν, τρεις είναι νεκροί και εκτιμάται πως πάνω από 20 άνθρωποι αγνοούνται. Πρόκειται για τραγωδία», ανέφερε ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο μέσω Twitter.

Η κατολίσθηση χτύπησε απομονωμένη, ορεινή περιοχή στον δήμο Πουέμπλο Ρίκο, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων αναζητούν τους επιβαίνοντες μιας μοτοσικλέτας κι ενός λεωφορείου, που καταπλακώθηκαν όταν έγινε η κατολίσθηση.

Ανάμεσα στα θύματα είναι «ανήλικη η οποία, αφού διασώθηκε, διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πουέμπλο Ρίκο» αλλά «πέθανε προτού φθάσει» καν εκεί το ασθενοφόρο, δήλωσε ο Αλεξάντερ Μέντες, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, στο δελτίο ειδήσεων του Noticias Caracol.

Το κοριτσάκι ήταν 7 ετών, σύμφωνα με τις αρχές.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Κάλι (νοτιοδυτικά) τις πρώτες πρωινές ώρες και είχε διανύσει κάπου 270 χιλιόμετρα όταν καταπλακώθηκε κατά μήκος της οροσειράς των δυτικών Άνδεων, κινούμενο προς την κατεύθυνση του Κιμπντό (βορειοδυτικά), σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία επιζήσαντα, ο οδηγός του λεωφορείου είδε να καταρρέει ο λόφος προς τον οποίο κατευθυνόταν.

«Τμήμα (του λόφου) κατέρρευσε και το λεωφορείο ήταν λίγο πιο πίσω. Ο οδηγός του λεωφορείου έκανε όπισθεν όταν όλα κατέρρευσαν», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Lloró Stéreo ο Αντρές Ιμπάργουεν, ο οποίος απομακρύνθηκε από την περιοχή με ασθενοφόρο.

Από τις αρχές Αυγούστου, η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «εθνικής καταστροφής» εξαιτίας της χειρότερης περιόδου των βροχών τα τελευταία σαράντα χρόνια, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις και πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε 271 ανθρώπους και έπληξαν άλλους 700.000 την περασμένη χρονιά.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved