Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

05.02.2023

ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Στην "κατάψυξη" οι βορειοανατολικές ΗΠΑ-Θερμοκρασία ρεκόρ -78°C στο Νιου Χαμσάιρ


Οι βορειοανατολικές ΗΠΑ και ο ανατολικός Καναδάς βιώνουν ένα παγωμένο Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ και τους ψυχρούς ανέμους να δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες, οι οποίες ωστόσο αναμένεται ότι από αύριο Κυριακή θα αρχίσουν σταδιακά να βελτιώνονται.

Στο όρος Ουάσινγκτον, στην Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ, η αισθητή θερμοκρασία (σ.σ. η αίσθηση της θερμοκρασίας στο σώμα, που μπορεί να διαφέρει από την πραγματική και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την υγρασία και την ταχύτητα του ανέμου) έπεσε τη νύχτα της Παρασκευής στους -78 ° C, ανέφερε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS). Η κορυφή αυτού του βουνού είναι διαβόητη γιατί εκεί επικρατούν «οι χειρότερες καιρικές συνθήκες στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο του Weather Channel, το προηγούμενο ρεκόρ αισθητής θερμοκρασίας ήταν -74 ° C.

Στη Νέα Υόρκη, όπου το θερμόμετρο έδειχνε -16 ° C στο Σέντραλ Παρκ, τα καταφύγια για άστεγους έλαβαν εντολή να μην αρνούνται την είσοδο σε κανέναν.

Στη Βοστόνη τα σχολεία έκλεισαν από την Παρασκευή για προληπτικούς λόγους.

Στο Μέιν, η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι η αισθητή θερμοκρασία έφτασε τους -51 ° C στην κωμόπολη Φρέντσβιλ, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Μόντρεαλ νωρίς το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -29 βαθμούς Κελσίου - με την αίσθηση της θερμοκρασίας όμως στους -41. Στο Κεμπέκ και σε πολλές περιοχές του ανατολικού Καναδά η αισθητή θερμοκρασία κυμαινόταν γύρω στους -40 ή και -50 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω των ακραίων συνθηκών ματαιώθηκε η έναρξη του Καρναβαλιού του Κεμπέκ αφού, αν και οι συμμετέχοντες είναι συνηθισμένοι στο κρύο, ο παγωμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πάντως ότι από αύριο Κυριακή οι συνθήκες θα αρχίσουν να καλυτερεύουν.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved