Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος, 08.03.2004


ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

Η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων θα απέρριπτε το σχέδιο Ανάν όπως έχει, αν διεξαγόταν σήμερα το δημοψήφισμα για την έγκρισή του, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύουν οι εφημερίδες "Φιλελεύθερος", "Πολίτης" και "Σημερινή".
Στις δημοσκοπήσεις, το ποσοστό των πολιτών που θα καταψήφιζαν το σχέδιο Ανάν κυμαίνεται μεταξύ 53 και 62%. Ομως η στάση των Ελληνοκυπρίων φαίνεται οτι μπορεί να αλλάξει αν προτρέψουν υπέρ θετικής ψήφου ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, η ελληνική κυβέρνηση και το Κόμμα το οποίο υποστηρίζει ο κάθε ψηφοφόρος. Η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος παρουσιάζεται απαισιόδοξη για την προοπτική λύσης του Κυπριακού, με το 63% να εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται δεν θα οδηγήσουν σε λύση.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών στα κατεχόμενα Σερντάρ Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δεν επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού και ότι δεν εκπροσωπεί τα αισθήματα των Ελληνοκυπρίων.
Σύμφωνα με το Σερντάρ Ντενκτάς, όλα θα ξεκαθαρίσουν την 31η Μαρτίου αναφορικά με το πάρε-δώσε. Πρόσθεσε ότι ακόμη κι εάν τα θέματα που αφορούν τις περιουσίες παραμείνουν ως έχουν και υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στα δημοψηφίσματα, η κοινωνική ειρήνη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί.


 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved