Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

04.03.2023

ΚΟΣΜΟΣ
ΒΤΑ: Η Βουλγαρία γιορτάζει την 145η επέτειο απελευθέρωσης από την οθωμανική κυριαρχία


Η Βουλγαρία γιορτάζει σήμερα, 3 Μαρτίου, την 145η επέτειο της απελευθέρωσής της από την οθωμανική κυριαρχία. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Φέτος, η πόλη Γκάμπροβο στη βορειοκεντρική Βουλγαρία φιλοξένησε τους τοπικούς εορτασμούς στο 'Ορος Σίπκα στα Κεντρικά Βαλκανικά Όρη που άρχισαν το πρωί με την τελετή έπαρσης της σημαίας στην πλατεία της πόλης.

Ο πρωθυπουργός Γκάλαμπ Ντόνεφ συμμετείχε στον εορτασμό στο Μνημείο της Ελευθερίας στο όρος Σίπκα σήμερα το πρωί. Παρέστη σε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες. Απηύθυνε ομιλία επί τη ευκαιρία της επετείου και έλαβε μέρος στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στη Σίπκα.

Ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ και η αντιπρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα παρέστησαν στην έπαρση της σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Σόφια, όπου απέτισαν φόρο τιμής σε όσους πέθαναν για την ελευθερία της Βουλγαρίας. Είκοσι τιμητικοί κανονιοβολισμοί ήχησαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Το βράδυ, ο πρόεδρος επιθεώρησε τα στρατεύματα στην πλατεία μπροστά από το Κοινοβούλιο και απηύθυνε ομιλία. Η αντιπρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα παρέστη επίσης στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Ράντεφ παρέθεσε την παραδοσιακή επίσημη δεξίωση με την ευκαιρία της Εθνικής Γιορτής στην Κεντρική Στρατιωτική Λέσχη στη Σόφια.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο πρωθυπουργός Ντόνεφ, ο υπουργός Άμυνας Ντιμίταρ Στογιάνοφ και ο αρχηγός Άμυνας ναύαρχος Εμίλ Εφτίμοφ.

Την 3η Μαρτίου στρατιώτες των Χερσαίων Δυνάμεων, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Κοινής Ειδικής Διοίκησης, της Διοίκησης Επιμελητηριακής Υποστήριξης καθώς και από ανώτερες στρατιωτικές σχολές μετέχουν στις πανηγυρικές τελετές της έπαρσης της σημαίας και της κατάθεσης στεφάνων και λουλουδιών στα μνημεία των πεσόντων για την ελευθερία σε πολλές πόλεις της χώρας.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) στη νότια Βουλγαρία, τη Βάρνα, πόλη της Μαύρης Θάλασσας, τη Σλίβεν στη νοτιοκεντρική Βουλγαρία, το Σαντάνσκι και το Τσεπελάρε στον νότο.

Η Εθνική Γιορτή τιμάται σε πολλά μέρη ανά τον κόσμο.

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στον λόφο Κορκοβάντο στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας φωταγωγείται απόψε στα χρώματα της εθνικής σημαίας της Βουλγαρίας στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας της Βουλγαρικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης και του υπουργείου Εξωτερικών. Στο Δημαρχείο στο Μόντρεαλ του Καναδά κυματίζει η βουλγαρική σημαία, ενώ η Γέφυρα Φρέντερικ Ντάγκλας στην Ουάσινγκτον και οι κεραίες του Γουίλις Τάουερ στο Σικάγο φωταγωγούνται στα χρώματα (λευκό-πράσινο-κόκκινο) της εθνικής σημαίας της Βουλγαρίας.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved