Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος, 09.03.2004


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΕΝΚΤΑΣ

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο Ραούφ Ντενκτάς συνεχίζουν σήμερα τις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού, με το θέμα της ασφάλειας στο επίκεντρο της συζήτησης. Πρόκειται για την 11η συνάντηση των δύο στο πλαίσιο των συνομιλιών, η οποία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 10 π.μ.
Η συνάντηση θα γίνει παρουσία του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος την Παρασκευή
πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στην Αγκυρα όπου είχε επαφές με αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνηση επί όλων των θεμάτων που συζητούνται στο Κυπριακό.
Σε άμεση σχέση με το θέμα της ασφάλειας είναι και η συζήτηση για το πότε Ελλάδα και Τουρκία θα επικυρώσουν τη συμφωνία για την ασφάλεια, ένα θέμα που θεωρείται κλειδί στην όλη διαδικασία.
Η Τουρκία επιμένει να θέσει τη συμφωνία προς έγκριση στην Εθνοσυνέλευση μετά τα Δημοψηφίσματα, κάτι που η ελληνοκυπριακή πλευρά απορρίπτει κατηγορηματικά.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις συνομιλίες, δήλωσε ότι προκαλεί ανησυχία η στάση που τηρεί η Τουρκία, η οποία δεν φαίνεται να επιδεικνύει καμιά πολιτική βούληση για επίλυση του Κυπριακού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έχει ήδη τονίσει ότι οι προτάσεις που καταθέτει η τουρκική πλευρά στο τραπέζι των συνομιλιών είναι εντελώς εκτός του πλαισίου Ανάν.
Το γενικό κλίμα που επικρατεί αυτές τις μέρες είναι αρνητικό λόγω ακριβώς αυτού του γεγονότος, πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος.
Εν τω μεταξύ συγχαρητήρια έδωσε η πολιτική ηγεσία της Κύπρου στο νικητή των Ελληνικών εκλογών Κώστα Καραμανλή και παράλληλα εξέφρασαν ευχαριστίες στον Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου για όσα έχουν προσφέρει προς την Κύπρο, για λύση του πολιτικού προβλήματος και ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε χθες βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Καραμανλή, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.
Κατά την τηλεφωνική συνομιλία συμφωνήθηκε να προγραμματισθεί, το συντομότερο δυνατό, συνάντησή τους, στο πλαίσιο του συντονισμού των δύο κυβερνήσεων για το Κυπριακό.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και με τον απερχόμενο Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τους οποίους ευχαρίστησε για τις πολύχρονες προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο στο Κυπριακό, όσο και για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved