Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Mαδρίτη, 11.03.2004


ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Τρείς μόλις μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Ισπανία, τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις σε τρεις αμαξοστοιχίες, που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 173 άτομα και 711 να τραυματιστούν, συγκλόνισαν τη Μαδρίτη.

Παρά το γεγονός ότι καμιά οργάνωση δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής την εύθύνη, ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Ανχελ Αθέμπες, ήταν κατηγορηματικός: «Η ΕΤΑ πέτυχε το σκοπό της διαπράττοντας μία σφαγή›, δήλωσε, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι πίσω από τις σημερινές πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις κρύβεται η οργάνωση αυτή των βάσκων αυτονομιστών. «Αυτή τη στιγμή οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας και το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμιά αμφιβολία πως υπεύθυνη για την επίθεση είναι η ΕΤΑ›, υπογράμμισε. «Είναι απόλυτα σαφές πως η τρομοκρατική οργάνωση ΕΤΑ επιζητούσε μια επίθεση με ευρείες επιπτώσεις›, τόνισε ο Αθέμπες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απορρίπτοντας οποιοδήποτε πιθανότητα να είναι αναμεμιγμένη στις σημερινές πολύνεκρες επιθέσεις άλλη οργάνωση.

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος του παράνομου σχηματισμού Μπατασούνα (πολιτική πτέρυγα της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ) Αρνάλντο Οτέγκι καταδίκασε εξ ονόματος της βασκικής αυτονομιστικής αριστεράς την τετραπλή βομβιστική επίθεση, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει η ΕΤΑ μια τέτοια «σφαγή› και πρόσθεσε ότι υποψιάζεται την «αραβική αντίσταση›.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει ήδη ανακοινώσει τριήμερο πένθος, ενώ η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο ΟΗΕ και ο πάπας, καθώς και μια σειρά ευρωπαΊκών χωρών έχουν ήδη εκδόσει ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved