Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία, 13.03.2004


ΑΥΣΤΡΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: "ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ"

«Αδιανόητη και μακρόχρονα μη ρεαλιστική›, θεωρεί ο Αυστριακός υπουργός εθνικής οικονομίας και εργασίας Μάρτιν Μπάρτενσταιν, μια ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ενωση.
Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρτενσταιν σε διάλεξή του στην Ενωση Ευρωπαίων Χριστιανοδημοκρατών στις Βρυξέλλες, ο ίδιος ως υπουργός εργασίας δεν μπορεί να διανοηθεί κατά κανένα τρόπο μια πλήρη ένταξη της Τουρκίας και την ως εκ τούτου ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση. Στην περίπτωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ο ίδιος αναμένει τη συρροή αρκετών εκατομμυρίων Τούρκων εργαζομένων στην ΕΕ.
Ο Αυστριακός υπουργός επισήμανε πως γι αυτό το λόγο μια ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα ρεαλιστική, και αυτό θα πρέπει η ΕΕ, για λόγους αξιοπιστίας της, να το καταστήσει όσο γίνεται πιό σαφές.
Ο κ. Μπάρτενσταιν επέκρινε ως πρόωρη την υπόσχεση που έχει δοθεί στην Τουρκία από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, πως μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου θα αποφασίσουν για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αγκυρα. Οπως τόνισε ο ίδιος στη διάλεξή του, για την Αυστρία θα πρέπει να έχει προτεραιότητα η προσέγγιση των δυτικών χωρών των Βαλκανίων με την ΕΕ.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved