Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος, 13.03.2004


Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος μεταβαίνει απόψε στην Αθήνα για συνομιλίες με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, όπως είχε αναφέρει σε χθεσινή αποκλειστική δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αναλυτικά για την έως τώρα πορεία των απευθείας συνομιλιών.
Ακολούθως θα ανταλλάξουν απόψεις για τις διαμορφούμενες εξελίξεις και θα συνεκτιμήσουν τις προοπτικές της κοινής προσπάθειας για επίτευξη λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.
Οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα πραγματοποιούνται εν όψει της δεύτερης φάσης των συνομιλιών, στην οποία θα συμμετάσχουν και η Ελλάδα και η Τουρκία, αλλά και υπό τη σκιά του αδιεξόδου στην πρώτη φάση.
Λόγω του αδιεξόδου, τα Ηνωμένα Εθνη αναζητούν ήδη νέα διαδικασία για προώθηση των συνομιλιών. Χθες ο Αλβαρο Ντε Σότο ανακοίνωσε στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων ότι προτίθεται να αρχίσει σειρά εντατικών χωριστών διαβουλεύσεων με κάθε πλευρά.
Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αποκάλυψε μετά το τέλος της χθεσινής, δέκατης τέταρτης, απευθείας συνάντησής του με τον Ραούφ Ντενκτάς, ότι στην ουσία δεν υπάρχει πια ημερήσια διάταξη στις διαπραγματεύσεις.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ήγειρε χθες απαιτήσεις για παραμονή όλων των εποίκων στην Κύπρο, για αύξηση του αριθμού των αστυνομικών, κατά τουλάχιστον 2.700 στην κάθε πλευρά και για ενίσχυση της διζωνικότητας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε χθες το απόγευμα τους αρχηγούς των κομμάτων για την πορεία των συνομιλιών. Στη σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα και χειρισμούς που έχουν σχέση με την πορεία των συνομιλιών.
Στο μεταξύ, προκύπτει θέμα μετακίνησης των χρονοδιαγραμμάτων της δεύτερης φάσης των συνομιλιών, που έχει προγραμματισθεί να αρχίσει στις 22 ή 23 Μαρτίου.
Στις 22 και 23 Μαρτίου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου θα συμμετάσχουν σε σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ στις 25 και 26 Μαρτίου ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής, θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ενωσης.



 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved