Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

16.05.2023

ΚΟΣΜΟΣ
Συνελήφθη επΆ αυτοφώρω με 3 εκατ. δολάρια που έλαβε ως δωροδοκίες, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ουκρανίας


Οργανισμός κατά της διαφθοράς και ειδική εισαγγελία στην Ουκρανία ανακοίνωσαν πως ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, ο Βσέβολοντ Κνιάζεφ, συνελήφθη επΆ αυτοφώρω με 3 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε ως δωροδοκίες, ανέφερε χθες βράδυ η εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα.

Μέσα ενημέρωσης στο Κίεβο μεταδίδουν πως έγιναν έφοδοι στα γραφεία και άλλων μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η εθνική υπηρεσία καταπολέμησης διαφθοράς της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία με μεγάλο ποσό σε μετρητά πάνω σε καναπέ. Ανέφερε πως θα δώσει λεπτομέρειες αργότερα.

Η υπηρεσία αυτή και ειδική εισαγγελία ανέφεραν πως διαπίστωσαν «διαφθορά ευρείας κλίμακας στο Ανώτατο Δικαστήριο», κάνοντας λόγο για κύκλωμα που προσπαθούσε να εξασφαλίσει διάφορες χάρες, στο οποίο ενέχονται «η ηγεσία και μέλη του». Στην ανακοίνωσή τους δεν εξήγησαν ποιοι δωροδοκούσαν τους δικαστικούς ή γιατί.

Ο κ. Κνιάζεφ ανέλαβε πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ουκρανίας τον Οκτώβριο του 2021.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει υποσχεθεί επανειλημμένα πως θα πατάξει την κουλτούρα της διαφθοράς και των δωροδοκιών, που θεωρείται ενδημική, ειδικά στον επιχειρηματικό κόσμο και στις κρατικές υπηρεσίες. Ο κ. Ζελένσκι θέλει να δείξει πως η Ουκρανία είναι έτοιμη να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Ελπίζει να εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πράσινο φως για την έναρξή τους εντός 2023.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved