Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες, 17.03.2004


ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΤΕ ΣΟΤΟ ΜΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

Ο Αλβαρο ντε Σότο, ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, θα έχει σήμερα νέες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο το πρωί, και το Ραούφ Ντενκτάς, στις οποίες θα παρευρίσκεται και ο βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ. Η συνάντηση με το Ραούφ Ντενκτάς έχει προγραμματισθεί για τις 8 μ.μ.
Στη συνάντηση με τους επισήμους των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θα δώσει την απάντησή του και θα κάνει παρατηρήσεις επί του δισέλιδου εγγράφου που επέδωσε προχθές στις δύο πλευρές ο Αλβαρο ντε Σότο.
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι το έγγραφο έχει μελετηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος να δώσει τις απαντήσεις του.
''Θα είναι πολύ διεξοδικός και πολύ πειστικός'', είπε ο κ. Ιακώβου, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο ο Πρόεδρος θα είναι έντονος, λόγω της ετεροβαρούς φύσης του εγγράφου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλύσει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για κάθε σημείο που περιέχεται στο έγγραφο ο
ντε Σότο›, είπε ο Υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Ιακώβου απέφυγε να υιοθετήσει τις πληροφορίες ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στην ελληνοκυπριακή πλευρά λόγω του εγγράφου, αλλά είπε όπτι ο τρόπο με τον οποίο είναι διατυπωμένος δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.
Διευκρίνισε ότι το έγγραφο περιέχει διάφορα σημεία σε τίτλους χωρίς να δίδονται λεπτομέρειες, γεγονός που γεννά ερωτήματα, γι’ αυτό καί ο Πρόεδρος θα ζητήσει διευκρινίσεις και επεξηγήσεις.
Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι το έγγραφο έχει τίτλο «Σημεία για συζήτηση› (Talking points? και σ’ αυτό γίνεται διαχωρισμός των θεμάτων σε δύο ομάδες. Η πρώτη αφορά τα θέματα επί των οποίων θα γίνει διαπραγμάτευση καί η δεύτερη αφορά τη λειτουργικότητα.
Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι αναφέρονται μόνο οι τίτλοι των διαφόρων θεμάτων, τους οποίους χαρακτήρισε ελλιπείς και λίγο περιγραφικούς, ?γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι το έγγραφο είναι ετεροβαρές?.
Είπε, επίσης, πως στο έγγραφο έχουν περιληφθεί θέματα τα οποία δεν έπρεπε να συζητηθούν καν, ενώ δεν περιλαμβάνονται θέματα που είχαν τεθεί από την πλευρά μας.
Τέλος, ο κ. Ιακώβου ανέφερε ότι από τις διευκρινίσεις, που θα δώσει ο ντε Σότο,θα διαφανεί αν το έγγραφο είναι σκόπιμα ετεροβαρές και αν δεν πρόκειται να περιληφθούν άλλα θέματα.


 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved