Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος, 22.03.2004


ΚΥΠΡΟΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ

Οχι στο σχέδιο Ανάν είπαν περισσότερα από χίλια άτομα σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών στη Λεμεσό.
Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αντρέας Αγγελίδης και η πρώην υπουργός Παιδείας Κλαίρη Αγγελίδου.

Στη Λευκωσία, το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης πραγματοποίησε «πανηγύρι ειρήνης› με σύνθημα ''Ειρήνη και συμβίωση σε μια επανενωμένη Κύπρο''. Η εκδήλωση έγινε στο Δημόσιο Κήπο, κοντά στη διαχωριστική γραμμή Λευκωσίας και σε αυτή παρέστησαν και πολλοί Τουρκοκύπριοι. Με διακήρυξη που εγκρίθηκε στην εκδήλωση, το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης αξίωσε τερματισμό της διαίρεσης της Κύπρου και του λαού της, και ειρηνική συμβίωση σε μια ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην ιερά Μονή Κύκκου, χιλιάδες πιστοί απηύθυναν το πρωί παράκληση στην Παναγία του Κύκκου για επίλυση του κυπριακού, ειρηνική συμβίωση των δύο κοινοτήτων, επιστροφή των προσφύγων και επαναλειτουργία των κατεχομένων Εκκλησιών και Μοναστηριών μας. Η παράκληση εψάλη μετά τη θεία Λειτουργία στην ιερά μονή Κύκκου. Της παράκλησης προέστη ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος. Ακολούθησε λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας.



 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved