Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία, 22.03.2004


ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το θέμα της εκπροσώπησης της τουρκοκυπριακής πλευράς στις διευρυμένες συνομιλίες στη Λουκέρνη είναι στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνάντησης υπό τον Αλβαρο ντε Σότο.
Αναχωρώντας για τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε πως η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για αυτό το θέμα είναι καθαρή, επεξηγώντας ότι θέλει έγκυρο συνομιλητή.
''Το πώς θα καταστεί έγκυρος'', επεσήμανε, ''είναι θέμα, που αφορά την τουρκοκυπριακή πλευρά''.
Ερωτηθείς αν ο Ραούφ Ντενκτάς θα παρουσιάσει στις συνομιλίες εξουσιοδότηση για τον ''πρωθυπουργό'', Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε και πάλι πως ''η ελληνική κυπριακή πλευρά επιθυμεί να έχει έγκυρο συνομιλητή''.
Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της σύσκεψης της τουρκικής ηγεσίας στην Αγκυρα και το γεγονός ότι η Τουρκία εμμένει σε μόνιμες παρεκκλίσεις σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως δε γνωρίζει ποιες αποφάσεις πήρε η Τουρκία και επανέλαβε ότι για το θέμα των παρεκκλίσεων οι θέσεις της ελληνικής πλευράς είναι γνωστές.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κ.Χρυσοστομίδης αναφερόμενος στην σημερινή τελευταία συνάντηση της πρώτης φάσης των συνομιλιών δήλωσε ότι αυτό που αναμένει η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία της Λουκέρνης. Ανέφερε επίσης, ότι δεν γνωρίζει κατά πόσον θα γίνει προσπάθεια για συγκλίσεις σε κάποια θέματα, αλλά ενδέχεται να συζητηθούν οι διαδικασίες και λεπτομέρειες της δεύτερης φάσης της Λουκέρνης.


 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved