Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία, 23.03.2004


ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑ ΛΙΝΤ

Σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια τον Μιχαΐλο Μιχαΐλοβιτς κρίνοντάς τον ένοχο για τη δολοφονία της υπουργού Εξωτερικών Ανα Λιντ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο Μιχαΐλοβιτς, 25 ετών, ομολόγησε ότι είναι αυτός που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την Λιντ σε ένα πολυκατάστημα της Στοκχόλμης, αλλά προέβαλε λόγους ψυχασθένειας.
''Τη στιγμή εκείνη έβγαινα αλλά πήρα λάθος κατεύθυνση. Είδα την Ανα Λίντ. Τότε οι φωνές ήλθαν και μου είπαν ότι πρέπει να της επιτεθώ. Δεν μπορούσα να αντισταθώ στις φωνές'', είχε καταθέσει ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο.
Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Αγκνέτα Μπλίντμπεργκ, η οποία ζήτησε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Μιχαΐλοβιτς είχε την πρόθεση να σκοτώσει και όχι απλώς να τραυματίσει, όπως ισχυρίστηκε, την άτυχη υπουργό στις 10 Σεπτεμβρίου όταν εκείνη έκανε αμέριμνη τα ψώνια της στο πολυκατάστημα της σουηδικής πρωτεύουσας.
Στη διάρκεια της δίκης τον περασμένο Ιανουάριο, το δικαστήριο έκρινε τον Μιχαΐλοβιτς ένοχο, αλλά διέταξε την εξέταση του κατηγορουμένου από ψυχιάτρους, πριν εκδώσει την απόφασή του. Σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ειδικών, ο Μιχαΐλοβιτς φέρει ποινική ευθύνη, καθώς τη στιγμή της τέλεσης του εγκλήματος δεν παρουσίαζε διαταραχή ικανή να αλλοιώσει την κρίση του.
Ο συνήγορός του έχει περιθώριο τριών εβδομάδων για να εφεσιβάλει την απόφαση.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved