Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες, 31.03.2004


ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΕΡΧΌΪΓΚΕΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

''O Γκίντερ Φερχόιγκεν θεωρεί ότι υπάρχουν σημεία προσέγγισης στις συζητήσεις που διεξάγονται στη Λουκέρνη για την επίλυση του Κυπριακού''.
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου κληθείς να σχολιάσει κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού που διεξάγονται στη Λουκέρνη.
Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι οι ενέργειες της Επιτροπής κινούνται μέσα σε ένα πλαίσιο με ξεκάθαρες παραμέτρους και επανέλαβε την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΕ να προσαρμόσουν (accomodate) τους όρους μιας λύσης διασφαλίζοντας ότι οι θεμελιώδεις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ θα γίνονται σεβαστές. Διευκρίνισε επίσης ότι στη Λουκέρνη οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς με την παρουσία της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι ο κ. Φερχόιγκεν συναντήθηκε χθες το βράδυ με όλες τις πλευρές, σήμερα το πρωί με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν και ότι αυτή την ώρα μεταβαίνει στο Στρασβούργο προκειμένου να ενημερώσει την Ολομέλεια της Επιτροπής, που συνεδριάζει στην αλσατική πόλη, για την πορεία των συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ. Στη συνέχεια ο κ. Φερχόιγκεν θα επιστρέψει στη Λουκέρνη αργά το απόγευμα για να συμμετάσχει εκ νέου στις συνομιλίες για το Κυπριακό αλλά και για να ενημερώσει τον κ. Αναν για το αποτέλεσμα της συζήτησης στο Κολέγιο των επιτρόπων.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ακόμη ότι η Συνθήκη Προσχώρησης προβλέπει ότι σε περίπτωση λύσης, τότε το Συμβούλιο με ομοφωνία, μετά από πρόταση της Επιτροπής, θα προσαρμόσει τους όρους ένταξης της Κύπρου σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στο βόρειο τμήμα.


 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved