Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία, 01.04.2004


ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

Την αναβολή των δημοψηφισμάτων για το σχέδιο Αναν ζητά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς που θεωρεί ότι το σχέδιο δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα πριν το αποδεχθούν και οι δυο πλευρές. "Οι πλευρές μπορούν να πουν στον Aναν ότι το Σχέδιο δεν επιλύει το πρόβλημά μας. Ας αναβάλουμε το δημοψήφισμα", είπε ο κ. Ντενκτάς, απαντώντας σε ερωτήσεις του τηλεοπτικού δικτύου NTV. «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τεθούμε κάτω από ζυγό›, σχολίασε ο κ. Ντενκτάς για τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στην Ελβετία.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επιτέθηκε στον Επίτροπο Φερχόιγκεν και τον κατηγόρησε ότι «υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές του, ασκεί απαράδεκτη πίεση στην τουρκική πλευρά›. Ο Ντενκτάς υποστήριξε ότι ο κ. Φερχόιγκεν ζητά να δοθεί η Καρπασία στους Ελληνοκυπρίους και προειδοποιεί ότι ο Γερμανός Επίτροπος «έχει σκοπό να ξεγελάσει την τουρκική πλευρά›.

Ακόμα, υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις «δεν είναι δίκαιες και ισορροπημένες› και τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ τάσσονται πάντοτε αλληλέγγυοι με τους Ελληνοκυπρίους. «Ας περιμένουμε να δούμε. Υπάρχουν υποσχέσεις που έχουν δοθεί στην Τουρκία›, πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Ντενκτάς υποστήριξε ότι η αισιοδοξία που έχει δημιουργηθεί στη στη Λουκέρνη είναι «τεχνητή› με σκοπό να επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (στην τουρκική πλευρά).

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved