Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ, 03.04.2004


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΟΥΕΛ ΓΙΑ ΙΡΑΚ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι σίγουρος πως μια νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράκ θα είναι αρκετή ώστε να πειστεί η Μαδρίτη να διατηρήσει στρατεύματά της στη χώρα αυτή.
Σε ερώτηση σχετικά με την απαίτηση της Ισπανία να τεθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο Πάουελ είπε ότι "αμφιβάλλει" αν η απόφαση του ΣΑ θα "πάει τόσο μακριά". Υπενθύμισε μάλιστα ότι ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας ούτε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, έχουν εκφράσει αιτήματα παρόμοια με αυτά της Μαδρίτης.
Ο Κ.Πάουελ, παραδέχτηκε επίσης ότι οι πληροφορίες τις οποίες παρουσίασε πέρσι στον ΟΗΕ σχετικά με τα κινητά εργαστήρια του Ιράκ στα οποία υποτίθεται ότι κατασκευάζονταν χημικά ή βιολογικά όπλα δεν ήταν "ακλόνητες".
"Την εποχή που ετοίμαζα την παρουσίαση μου είχαν παρουσιαστεί ως ακλόνητες" όμως "φαίνεται τώρα ότι δεν ήταν έτσι" είπε ο Πάουελ μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην επιστροφή του στην Ουάσινγκτον από τις Βρυξέλλες.
Ο υπουργός είπε ότι ζήτησε εξηγήσεις από τη CIA με την οποία είχε συνεργαστεί στενά πριν από την παρέμβασή του στον ΟΗΕ που είχε ως στόχο να αποδείξει ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ συνιστούν απειλή. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα τέτοιο όπλο.
Η παρουσίαση των κινητών εργαστηρίων τα οποία θα μπορούσαν να διαφύγουν από τους διεθνείς ελέγχους ήταν "το εντυπωσιακότερο στοιχείο" εκείνης της παρουσίασης. "Με διαβεβαίωσαν ότι υπήρχαν πολλές πηγές" πληροφοριών, τόνισε ο Πάουελ. "Τώρα, εφόσον οι πηγές καταρρέουν, πρέπει να δούμε πώς βρεθήκαμε σ' αυτήν την κατάσταση. Συζήτησα για το θέμα αυτό με τη CIA", κατέληξε.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved