Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία, 05.04.2004


ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚAΪΝΤΑ

Η ισπανική εφημερίδα ABC δημοσιεύει σήμερα απειλητική επιστολή της ''Αλ Κάιντα στην Ευρώπη'', η οποία απαιτεί την άμεση αποχώρηση των ισπανικών δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και απειλεί, σε αντίθετη περίπτωση, να μετατρέψει την Ισπανία σε ''κόλαση''.
Η χειρόγραφη επιστολή στα αραβικά εστάλη με φαξ το Σάββατο και υπογράφεται από την οργάνωση ''Αμπού Ντουζάνα Αλ Αφγάνι, ομάδα Ανσαρ Αλ Κάιντα Ευρώπη'', και ανακοινώνει την ακύρωση της προθεσμίας του ενός μηνός που δόθηκε στην Ισπανία για την αποχώρηση των ισπανικών δυνάμεων από το Ιράκ. Η προθεσμία αυτή, που έληγε στο τέλος Απριλίου, μνημονευόταν σε άλλη απειλητική επιστολή η οποία είχε σταλεί στις 28 Μαρτίου στην ισπανική πρεσβεία στο Κάιρο.
''Το ισπανικό κράτος συνέχισε τις επιθέσεις του εναντίον των μουσουλμάνων αποστέλλοντας νέα στρατεύματα στο Ιράκ και ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να στείλει και νέες μονάδες στο Αφγανιστάν'', αναφέρεται στην επιστολή που έφθασε στην ABC.
''Ανακοινώνουμε την ακύρωση της εκεχειρίας από την Κυριακή 4 Απριλίου το μεσημέρι'', προειδοποιεί η επιστολή στην οποία αναφέρεται και απαίτηση για τη διακοπή της ισπανικής βοήθειας ''προς τους εχθρούς της μουσουλμανικής κοινότητας, τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους''.
''Εάν δεν ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις, κηρύσσουμε πόλεμο και θα μετατρέψουμε σε κόλαση τη χώρας σας όπου το αίμα θα κυλήσει σαν ποτάμι. Αυτή είναι η τελευταία μας προειδοποίηση'', αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής.
Το φαξ εστάλη στην εφημερίδα στις 18.05 του Σαββάτου, αφού είχε ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση στο προάστιο Λεγκάνες της Μαδρίτης η οποία κατέληξε με την ομαδική αυτοκτονία των πέντε υπόπτων για τη συμμετοχή τους στις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου στην ισπανική πρωτεύουσα.
Οι συγγραφείς της επιστολής αναλαμβάνουν την ευθύνη και για την τοποθέτηση της βόμβας που ανακαλύφθηκε σε γραμμή της υπερταχείας που ενώνει τη Μαδρίτη με τη Σεβίλλη και δηλώνουν ότι δεν επρόκειτο παρά για μία προειδοποίηση που σκοπό είχε να δείξει ότι ''μπορούμε να επιτεθούμε όταν και όπου αποφασίσουμε''.
Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει στις 13 Μαρτίου με βιντεοταινία που είχε ανακαλυφθεί κοντά σε μουσουλμανικό τέμενος στη Μαδρίτη την ευθύνη για τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου. Η αυθεντικότητα της βιντεοταινίας δεν επιβεβαιώθηκε από τον απερχόμενο υπουργό Εσωτερικών Ανχελ Αθέμπες.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved