Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό, 06.04.2004


ΜΕΞΙΚΟ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 31 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που σημειώθηκαν σε μία συνήθως άνυδρη περιοχή στο βόρειο Μεξικό, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.
Οι αναπάντεχες πλημμύρες προκλήθηκαν από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις, που παρέσυραν πολλούς ανθρώπους, και κατέστρεψαν κατοικίες και αυτοκίνητα στην πόλη Πιέδρας Νέγρας, στις μεξικανικές όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε.
Πολλές κατοικίες -πάνω από 300 σύμφωνα με τις αρχές- βρίσκονται βυθισμένες πολλά μέτρα κάτω από τη λάσπη, ενω αυτοκίνητα προβάλλουν από τις στέγες κατεστραμμένων σπιτιών και συντρίμμια κείτονται στους δρόμους μίας από τις κατά τεκμήριο πιό άνυδρες περιοχές του Μεξικού.
Μάλιστα σε μία περίπτωση οι ομάδες διάσωσης συνέλεξαν τη σορό ενός νεκρού από τα κλαδιά ενός δένδρου. Το θύμα είχε χάσει τη ζωή του μάλλον από ανακοπή καρδιάς. Οι ομάδες κατόρθωσαν πολύ αργά να φθάσουν σε ένα παιδί, που είχε παγιδευθεί σε έναν σωρό κλαδιά και συντρίμμια στο βάθος μίας γέφυρας.
Επισήμως 18 άτομα αγνοούνται, έπειτα από την ξαφνική και σχεδόν ακαριαία καταστροφή, όταν ξεχείλησε ο παρακείμενος ποταμός Εσκονδίδο, όμως οι αρχές δηλώνουν ότι μάλλον πολλές οικογένειες δεν έχουν δηλώσει ακόμη πως αγνοούνται οι οικείοι τους.
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Κοαουΐλα Ενρίκε Μαρτίνες τόνισε πως δεν προβλέπονται άλλες πλημμύρες. Στρατιωτικές μονάδες άρχισαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια από την πόλη, καίτοι οι κάτοικοι μπορούν να γυρίσουν στα κατεστραμμένα τους σπίτια για να περισυλλέξουν μόνο ό,τι απέμεινε από τα πολύτιμα αντικείμενά τους, προτού αναχωρήσουν για τα καταφύγια, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά.
Περίπου 3,500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, με 2,000 από αυτούς να φιλοξενούνται σε προσωρινούς καταυλισμούς, ενώ οι υπόλοιποι κατέφυγαν σε φίλους και συγγενείς, τονίζουν οι αρχές της Πολιτείας.



 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved