Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος, 07.04.2004


ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, με το διάγγελμά του στον κυπριακό λαό, σήμερα το βράδυ, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του και θα εξηγήσει τη θέση του ενόψει του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου Ανάν. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε επαφές χθες με το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ προκειμένου να διαμορφωθεί μια πρώτη αλλά καθοριστικής σημασίας τοποθέτηση στο σχέδιο Ανάν. Στο μεταξύ, το θέμα απασχόλησε συζήτηση του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ και πληροφορίες αναφέρουν οτι η πλειοψηφία των μελών τάχθηκε υπέρ του ''ναι'' στο σχέδιο Ανάν και αυτή θα είναι η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνέλθει την Μεγάλη Παρασκευή. Εάν η απόφαση περάσει από την Κεντρική Επιτροπή και την παγκύπρια συνδιάσκεψη στις 14 Απριλίου, το ΑΚΕΛ θα δώσει θετική απάντηση στο σχέδιο Ανάν. Ο πρόεδρος της Ανανεωτικής Κίνησης Αλέκος Μαρκίδης, τάχθηκε υπέρ του σχεδίου Ανάν επισημαίνοντας οτι οι αλλαγές που έχουν επιτευχθεί είναι υπέρ της ελληνοκυπριακής πλευράς σε σχέση με την αρχική συμφωνία.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό είπε οτι η Ελλάδα δεν έχει ρόλο διαπραγματευτή παρά προσφέρει τη συνεργασία της όπως της ζητήθηκε από τον Κόφι Ανάν. Επίσης ο κ. Μολυβιάτης συναντήθηκε χθες με τον Βρετανό πρεσβευτή στην Αθήνα Ντέιβιντ Μάντεν, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να είναι θετική η ανταπόκριση των Κυπρίων στα δημοψηφίσματα.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απευθύνθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο και άρα, εναπόκειται στον κ. Στεφανόπουλο πλέον η ημερομηνία σύγκλησης. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μολυβιάτης, σε επιστολή του προς τους αρχηγούς των κομμάτων ζήτησε να ορισθούν οι εκπρόσωποί τους για τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, συναντήθηκε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Βαληνάκης, που έφθασε στη Λευκωσία συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κυπριακός λαός θα λάβει την τελική του απόφαση μέσα σε ένα κλίμα χωρίς εντάσεις.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved