Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Αλγερία, 09.04.2004


Ο ΜΠΟΥΤΕΦΛΙΚΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ

Ο Αλγερινός πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα ''επανεξελέγη'', δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του, όμως οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης κατηγορούν τις αρχές για νοθεία.
''Οι εκλογές ήταν δίκαιες. Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής δείχνουν ότι ο υποψήφιός μας προηγείται κατά πολύ των υπολοίπων. Είναι σαφές ότι δε θα χρειαστεί δεύτερος γύρος. Αλλά όπως στο ποδόσφαιρο, δεν ξέρεις ποτέ το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα'', είπε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου, Τουφίκ Κχελάντι, στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Ομως, εκπρόσωπος του σημαντικότερου αντιπάλου του και πρώην πρωθυπουργού 'Αλι Μπενφλίς μίλησε για νοθεία και προειδοποίησε ότι θα κινηθούν νομικές διαδικασίες για ακύρωση των εκλογών.
Οι οπαδοί του 67χρονου Προέδρου Μπουτεφλίκα πανηγύριζαν στην πρωτεύουσα Αλγέρι στη διάρκεια της νύχτας, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει μια διαδήλωση οπαδών του Μπενφλίς, στην οποία αστυνομικοί χτύπησαν επίσης αλγερινούς και ξένους δημοσιογράφους, κατά αυτόπτες μάρτυρες. Οι διαδηλώσεις είναι απαγορευμένες στην Αλγερία.
Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι σήμερα, αν και το 40% των ψήφων είχε καταμετρηθεί ως τις 10 το βράδυ της Πέμπτης. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι η συμμετοχή στις εκλογές έφθασε το 58%, από 47% στις βουλευτικές εκλογές του 2002.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved