ΚΟΣΜΟΣ
Ισραήλ, 10.04.2004
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ
Χιλιάδες προσκηνυτές κατέκλυσαν τα Ιεροσόλυμα προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός. Μεγάλο είναι το κύμα των προσκυνητών που μετέβη από την Κύπρο.
Πολλοί από αυτούς βρίσκονται στα Ιεροσόλυμα από τη Μ.Δευτέρα και θα παραμείνουν μέχρι και αύριο. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Μέσα στην ιερή πόλη είναι μέν διακριτικά αλλά έξω από αυτή εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούν καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Η σχολαστικότητα και τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας έχουν δημιουργήσει από το πρωί εκνευρισμό μεταξύ των προσκυνητών με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να διαπληκτίζονται αστυνομικοί με προσκυνητές ακόμη και στις πύλες του ναού της Αναστάσεως.
Ηδη από το πρωί έφτασαν εδώ με ειδική πτήση της Ολυμπιακής οι υφυπουργοί Εξωτερικών Π.Σκανδαλάκης, Πολιτισμού Π.Τατούλης και Γεωργικής Ανάπτυξης Ευαγγελος Μπασιάκος.
Μαζί τους αρκετοί προσκηνυτές από την Ελλάδα προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή και στη συνέχεια να συμμετάσχουν στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα.
Ο Εξαρχος του Αγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος μεταφέρει το Φως με ειδική πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών όπως κάθε χρόνο.
Από το αεροδρόμιο με ειδικές πτήσεις θα φτάσει το Αγιο Φως και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Περισσότερα θέματα
-
ΚΟΣΜΟΣ
ΟΗΕ: Συμφωνία 120 ημερών για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας- Η Ρωσία λέει ότι η παράταση είναι για 60 ημέρες
Παράταση για 120 ημέρες έλαβε η συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επρόκειτο να λήξει σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Η Ουκρανία ευχαρίστησε τον ΟΗΕ και την Τουρκία για τη συμφωνία αυτή που διευκολύνει τις εξαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων.
"Η συμφωνία για τον διάδρομο για... συνέχεια
-
ΚΟΣΜΟΣ
Διεθνείς αντιδράσεις στο ένταλμα σύλληψης του Βλαντίμιρ Πούτιν
«Σήμερα, 17 Μαρτίου 2023, το Τμήμα Προδικασίας 2 του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο πρόσωπα σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία: για τον κ. Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και την κα Μαρία Αλεκσέγεβνα Λβόβα-Μπέλοβα», επίτροπο της ρωσικής προεδρίας για τα δικαιώματα των παιδιών στη Ρωσία.
Το Διεθνές Ποινικό... συνέχεια
-
ΚΟΣΜΟΣ
Τέλος το TikTok σε κυβερνητικές συσκευές, ανακοίνωσε το Λονδίνο
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση - με άμεση ισχύ - του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.
«Προχωρούμε σε ένα σύστημα όπου οι κυβερνητικές συσκευές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε εφαρμογές τρίτων μερών που περιλαμβάνονται σε μια προεγκεκριμένη λίστα», δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο υπουργός... συνέχεια
-
ΚΟΣΜΟΣ
Η Ρωσία θέλει να εντοπίσει τα συντρίμμια του αμερικανικού drone που κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θέλει να ανακτήσει τα συντρίμμια του αμερικανικού drone, για την κατάρριψη του οποίου στη Μαύρη Θάλασσα κατηγορείται από τη Δύση, και να αποδείξει την εμπλοκή, όπως καταγγέλλει, των ΗΠΑ σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ενώ η Ουάσινγκτον επεσήμανε ότι ερευνά τα κίνητρα της Μόσχας στο περιστατικό.
Χθες Τετάρτη... συνέχεια
Last News
Next News